Skip to content
Politică

Lider PSD, scenariu negru pentru Iohannis

Klaus Iohannis a primit ieri, aproape de miezul nopții, vestea care i-ar putea arunca în aer candidatura la alegerile prezidențiale din ancest an.

Cu câteva ore înainte ca ICCJ să dea termen în urma cererii de urgentare a dosarului de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis, unul din liderii PSD parcă a intuit ce se va întâmplă peste doar câteva ore, precizând că teodor Meleșcanu va fi înlocuitorul lui Klaus Iohannis la Președinție în caz de incompatibilitate.

Citește și: Iohannis, aproape de lovitura finală. Când se judecă procesul de incompatibilitate al acestuia

„Este dreptul domniei sale de a candida, aici nu are nimeni ce să comenteze. Numai că e greu de crezut că cineva, indiferent de experiența politică, de poziția pe care o ocupă, chiar și de șef de serviciu de informații, poate să se hotărască peste noapte să candideze și, fără sprijin din partea nimănui, să ajungă să strângă și semnăturile să le depună.

Este evident că domnul Meleșcanu are o susținere. Acum sunt foarte multe speculații, cine-l susține, ce l-a îndemnat, ce l-a hotărât să intre în această bătălie, pe ultima sută de metri. Eu cred că totuși semnăturile nu sunt strânse de societatea civilă, cum încearcă să zică unii și alții, ci în spate sunt tocmai cei de la PNL, PDL, poate nu neapărat toți, gândindu-se că Meleșcanu ar putea fi varianta de rezervă în cazul în care Iohannis primește aviz negativ de la Curtea Constituțională, dar poate susținut de nemulțumiții din PNL și PDL, mai degrabă din PDL, cei mai mulți, care nu-l doresc pe Iohannis”, a afirmat, marți, la RFI, europarlamentarul PSD Cătălin Ivan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *