Skip to content
Politică

Lider PSD, scrisoare deschisă adresată președintelui CCR: „Mi-e frică să…”

Unul dintre liderii PSD i-a adresat o scrisoare deschisă președintelui CCR Augustin Zegrean în care critică aspru una dintre deciziile luate de această instituție în ultimele zile.

Mai exact, miercuri, Curtea Constituţională a decis că cele două articole din legile educatiei care prevede ca părinţii elevilor care vor să facă ora de religie la şcoală vor trebui să completeze o declaraţie prin care îşi dau acordul este neconstituţională.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art.9 alin.(2) teza întâi din Legea învățământului nr.84/1995 și dispozițiile art.18 alin.(2) teza întâi din Legea educației naționale nr.1/2011 sunt neconstituționale”, potrivit unui comunicat al Curţii Constituţionale, remis PSnews.ro.

În acest context, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, prin intermediul acestei scrisori deschise, se declară „dezamăgit că o astfel de decizie, care afectează în mod direct tradiţia şi valorile poporului român, a fost luată fără să se ţină cont de părerea noastră, a românilor”.

Totodată, el transmite în această scrisoare, ce a fost publicată în presa locală că îi este frică să nu se trezească într-o dimineață și să citească cum CCR „a decis peste noapte că predarea limbii române în şcoli este facultativă”.

„Am citit cu mare mâhnire decizia Curţii Constituţionale a României, prin care se introduce ideea solicitării în scris de către părinţi a studierii religiei în şcoli.

Sunt dezamăgit că o astfel de decizie, care afectează în mod direct tradiţia şi valorile poporului român, a fost luată fără să se ţină cont de părerea noastră, a românilor. Nu este prima dată când Curtea Constituţională a României nu ascultă părerea oamenilor: în anul 2012 a anulat voinţa a peste 7,4 milioane de români, iar acum, procedează la fel faţă de o instituţie în care, peste 65% dintre oamenii din România au cea mai mare încredere, biserica!

În calitatea mea de reprezentant al mirenilor în Adunarea Eparhială a Mitropoliei Clujului am simţit nevoia să am o astfel de poziţie publică. Consider că judecătorii Curţii Constituţionale a României, la fel ca noi, oamenii aflaţi în demnităţi publice, ar trebui să fie preocupaţi de lupta împotriva flagelurilor din şcoli (consum de alcool, tutun sau droguri) şi nu de eliminarea lui Dumnezeu din instituţiile de învăţământ.

Repet, am rămas dezamăgit când am citit această decizie, mai ales datorită caracterului imperativ şi netransparent în care a fost luată. Mi-e frică să nu mă trezesc într-o dimineaţă şi să citesc cum Curtea Constituţională a României, în frunte cu Augustin Zăgrean, a decis peste noapte că predarea limbii române în şcoli este facultativă!

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud,
Emil Radu MOLDOVAN”

2 comentarii la “Lider PSD, scrisoare deschisă adresată președintelui CCR: „Mi-e frică să…”

 1. PSD-istul e invatat ca statul sa hotarasca in numele nostru si noi sa ne supunem, ceea ce doar mintile bolnave pot astfel gandi.
  Sunt crestin ortodoxa si ma mandresc cu asta, dar Hristos nu ne-a invatat sa propovaduim invataturile sale prin forta, ura, minciuna.
  Intorcandu-ne, i-as spune individului ca in tara asta exista si catolici, si protestanti, si muslumani, ba chiar si budisti.
  Ce facem , le impunem cu forta religia noastra? Nu este firesc ca parintii lor sa hotarasca in ce credinta isi cresc proprii copii. Cine sunteti voi sa hotarati invataturile sfinte pentru copii nostrii? De ce va amestecati in cele sfinte? Nu cumva din necredinta si din nerespect fata de Dumnezeu?
  Hei, tovarase anticrist, religia nu se impune, ci se simte.
  Voi, in afara de a fura cu nesupusa masura si a va batjocorii semenii, mai stiti sa simtiti si altceva? Desre respect intre oameni ati auzit?
  Dumnezeu le randuieste pe toate, aveti grija!

 2. DE CE VORBESTI ASA DE AGRESIV , DRAGA LIANA ??????? ESTI BASISTA , SIGUR ESTI BASISTA , ASA SINT TOTI BASISTII , AGESIVI ,PARSIVI, MINCINOSI PLINI DE URA ETC…………

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *