Skip to content
Politică

Lider PSD: Voi fi primul care strânge semnături pentru suspendarea lui Iohannis

Se încing spiritele. Un nume greu din PSD, luni, într-o declarație politică, a afirmat că va fi primul care strânge semnături pentru suspendarea Președintelui, ”în cazul în care acesta nu va respecta decizia CCR sau nu va desemna de îndată un director civil la conducerea SIE”.

Concret: deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu, a transmis că președintele României este garantul respectării Constituției și legilor țării și nu are altă variantă decât aceea de a o revoca din funcție pe Laura Codruța Koveși, încă actual procuror șef DNA.

„Dacă se dorește cu adevărat o luptă anticorupție în România, și nu un sistem de privilegii, trebuie să înțelegem cu toții că DNA nu înseamnă o persoană. Dacă DNA înseamnă o persoană, atunci DNA nu este o instituție credibilă și avem o problemă de monopol de putere.

Sunt sigur că Președintele României va respecta Constituția și nu se va lăsa păcălit de anarhiștii din PNL și USR care instigă la nerespectarea deciziilor CCR. Am văzut zilele astea instigări la violențe, îndemnuri de a se incendia sau ataca sediul CCR. Dacă asta înseamnă opoziție sau dacă Președintele legitimează astfel de discursuri, înseamnă că suntem în ajunul unei lovituri de stat.

Președintele României se mai face vinovat de încălcarea Constituției și pentru că nu a desemnat un candidat pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe de mai bine de 2 ani. Președintele României nu și-a exercitat atribuțiile de desemnare a unui candidat pentru șefia SIE în timp rezonabil punând Parlamentul în imposibilitatea obiectivă de a numi un director civil. Pe această cale, solicit președinților celor două Camere ale Parlamentului să sesizeze Curtea Constituțională a României privind existența unui conflict juridic de natură constituțională între Președinte și Parlamentul României.

Voi fi primul care strânge semnături pentru suspendarea Președintelui, în cazul în care acesta nu va respecta decizia CCR sau nu va desemna de îndată un director civil la conducerea SIE. Președintele nu este la primul conflict juridic de natură constituțională pierdut, deci putem spune că deja se află într-o stare de recidivă. În prezent, sunt toate motivele de natură constituțională care să atragă suspendarea Președintelui României. Depinde numai de el cum înțelege să-și exercite atribuțiile în cadrul constituțional”, a transmis într-o declarație politică deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu, potrivit Alba24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *