Skip to content
Politică

Lider UDMR anunță cum ar putea vota pentru noul Guvern

În urmă cu o săptămână, liderul UDMR Klemen Hunor a anunțat că UDMR vrea să iasă de la guvernare, însă în momentul actual PSD  detine majoritatea in Parlament chiar si fara susținerea uniunii.

În cadrul unui interviu acordat RFI, vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, transmite faptul că UDMR ar putea vota Guvernul restructurat și că  uniunea nu este interesată acum de o discuţie despre formarea unui Guvern cu PNL.

„Primul eveniment politic se pare că va fi când noul Guvern va veni în Parlament şi va fi un vot în Parlament. Noi am spus că totuşi în momentul de faţă ar fi bine să avem o stabilitate, deci nu cred că va fi o problemă, chiar dacă suntem în Opoziţie, să votăm pentru noul Guvern, pentru că în momentul de faţă se pare că nici Opoziţia nu e foarte interesată de a guverna”, a afirmat Borbely.

Întrebat dacă asta înseamnă că UDMR va vota Guvernul restructurat, vicepreşedintele politic al Uniunii a răspuns că va trebui să mai discute despre această problemă, însă el nu vede un impediment în momentul de față să dea un vot favorabil Guvernului.

„Va trebui să mai discutăm această problemă. În cadrul grupului parlamentar am avut o primă discuţie, dar eu nu văd un impediment în momentul de faţă să dăm vot favorabil pentru acest Guvern, evident că o decizie se va lua la nivelul UDMR-ului”, a transmis liderul UDMR, Laszlo Borbely.

Referitor la cazul unei moțiuni de cenzură în primăvară inițiată de marele PNL, Borbely transmite că în momentul de față nu discută despre acest fapt.

„Despre moţiune de cenzură deocamdată n-avem ce discuta, avem ce discuta despre buget şi aici ne interesează cum va fi bugetul care va fi înaintat Parlamentului, se pare, săptămâna viitoare. Nu discutăm în momentul de faţă de moţiuni de cenzură. În februarie nu ştiu ce fel de moţiune de cenzură vor să înainteze cei din Opoziţie, probabil că ne vor căuta la vremea respectivă şi atunci vom decide”, punctează Laszlo Borbely.

Totodată, întrebat dacă e dispusă UDMR să facă un Guvern cu PNL, Laszlo Borbely afirmă că în momentul de față nu se pune această problemă, ei nefiind interesați acum de o astfel de discuție.

 „În momentul de faţă, nu se pune această problemă. Este o majoritate mi se pare de aproape 60% din partea celor care fără noi sunt în majoritate în Parlament. Nu se pune problema, noi nu suntem interesaţi acum de o asemenea discuţie. Noi ne concentrăm pe ceea ce va trebui să însemne 2016, alegeri parlamentare şi locale, unde UDMR-ul trebuie să demonstreze că în continuare este acea forţă de care are nevoie politica din România, are nevoie să fie în Parlament minoritatea maghiară, în autorităţile locale şi să reprezentăm această minoritate”, spune liderul UDMR, Laszlo Borbely.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *