Lidera EPPW, Biro Rozalia: E îmbucurător că 5 din cei 14 comisari propuşi de PPE sunt femei

Sursa foto: Partidul Popular European

Preşedinta Organizaţiei de Femei a Partidului Popular European (EPPW), deputatul UDMR Bihor Biro Rozalia, a declarat joi, la Oradea, că este îmbucurător faptul că cinci din cei 14 comisari propuşi din partea PPE sunt doamne, membre ale EEP Women.

„Ne pregătim pentru a fi audiaţi, în octombrie – noiembrie, comisarii desemnaţi din familia Partidului Popular European, în număr de 14 din totalul celor 27 de comisari. Ne bucură faptul că din cei 14 comisari, cinci sunt doamne, plus doamna preşedinte Ursula von der Leyen”, a declarat Biro Rozalia, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acesteia, EPPW are comisari propuşi astfel: pentru funcţia de vicepreşedinte executiv pentru securitate, democraţie şi suveranitate tehnologică – Henna Virkkunen; pentru problematica mediteraneeană – Dubravka Suica, în acelaşi timp şi vicepreşedinte al Organizaţiei de femei a PPE; pentru investiţii şi servicii financiare – Maria Luis Albuquerque; pentru mediu şi economie circulară competitivă – Jessika Roswall, iar pentru cercetare şi inovaţii este propusă Ekaterina Zaharieva.

Lidera EPPW a amintit că partidele ce aparţin de Partidul Popular European au câştigat alegerile din luna mai 2024, fiind cel mai mare grup din Parlamentul European, cu un număr crescut al locurilor de europarlamentari.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: