Skip to content
Politică

Lideri PSD din ţară ar putea fi îndepărtați din funcție după rezultatul de la alegerile locale. Marian Oprişan este pe ”lista scurtă”

Inquam Photos / Octav Ganea

Consiliul Politic Național al PSD se reunește, luni, și va decide cine mai rămâne în funcție ca lider de filială, ca urmare a rezultatului obținut la alegerile locale din 2020. Printre cei vizați de o posibilă înlocuire se numără și Marian Oprișan, care conduce PSD Vrancea de trei decenii, dar care a pierdut șefia Consiliului Județean după 20 de ani.

Lideri de filială din PSD ar putea fi înlocuiți după rezultatul obținut la alegerile locale

Marian Oprișan ar putea fi înlocuit de Cristi Valentin Misăilă, social-democratul care a câștigat un nou mandat alegerile pentru Primăria Municipiului Focșani, după ce l-a învins în cursă pe Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării.

Dragii mei vrânceni, vă mulțumesc din suflet, tuturor! Mulțumesc și mă înclin cu recunoștință în fața celor care ați avut încredere în mine și în proiectele mele și m-ați votat. Mulțumesc și celor care ați avut o altă opțiune și nu m-ați votat. Am sufletul împăcat, pentru că mi-am dedicat întreaga viață și carieră județului Vrancea, care este casa noastră. Am luptat și am muncit cu toată forța și determinarea pentru un trai mai bun pentru vrânceni și sunt mândru de tot ce am reușit să construiesc în Vrancea în ultimii ani. Îmi doresc ca proiectele de dezvoltare pe care le-am început să fie duse la bun sfârșit, pentru binele dumneavoastră. Sunt convins că timpul va arăta justa valoare a oamenilor și a realizărilor fiecăruia. Pentru mine, lupta continuă! Voi rămâne același OM, care va fi alături de vrânceni, le va reprezenta interesele și îi va ajuta, cu toată puterea. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat Marian Oprișan, după ce a fost învins la alegerile locale.

Alte persoane ce ar putea fi vizate de înlocuire sunt șefii filialelor social-democrate din Alba și Bihor, Ioan Dîrzu și Ioan Mang, care la rândul rol au fost învinși în cursele pentru consiliile județene.

Întrebat de Bihoreanul cine se face vinovat pentru aceste rezultate, Ioan Mang a refuzat să răspundă. În schimb, a admis că primarii PSD nu au tras prea tare pentru partid: „Am câştigat în foarte puţine comune (n.r. cu lista de Consiliul Judeţean) pentru că unii primari au crezut că nu e bine să spună foarte multe de Consiliul Judeţean, ci să fie ei votaţi să iasă primari. Nu-i învinovăţesc pentru asta, era important să avem primari”.

Nu am pierdut la numărul de primari, am pierdut puţin la consilierii locali, avem 330. La consiliile locale, care este tot un vot politic, avem 27%. La Consiliul Judeţean e mult mai mic. Explicaţi-vă dvs. Eu cred că a fost speranţa unora că va curge lapte şi miere dacă votează cu PNL. Eu, până la urmă, sper să curgă lapte şi miere”, a mai spus președintele PSD Bihor.

Cu toate acestea, potrivit B1 TV, de sancțiuni nu ar fi vizați social-democrații care nu au intrat în clinciuri cu liderii PSD, astfel că Felix Stroe de la Constanța și-ar putea păstra funcția pentru că este un apropiat al lui Marcel Ciolacu și nu a avut conflicte cu conducerea partidului.

Totodată, la PSD Maramureș ar putea rămâne în funcție Gabriel Zetea, un apropiat al liderilor PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *