Liderii arabi au condamnat sâmbătă, la Cairo, bombardamentele Israelului asupra Gaza

Israel Gaza Hamas
Sursa foto: X

Liderii arabi au condamnat sâmbătă, la Cairo, bombardamentele Israelului asupra Gaza, din ultimele două săptămâni, şi au cerut eforturi reînnoite pentru a ajunge la un acord de pace în Orientul Mijlociu, pentru a pune capăt unui ciclu de violenţă de zeci de ani între israelieni şi palestinieni, transmite Reuters.

Vorbind la o reuniune convocată în grabă numită Summit-ul pentru pace de la Cairo, regele Iordaniei Abdullah a denunţat ceea ce a numit tăcerea globală cu privire la atacurile Israelului asupra enclavei şi a cerut o abordare echitabilă a disputei israelo-palestiniene.

”Mesajul pe care îl aude lumea arabă este că vieţile palestinienilor contează mai puţin decât cele israeliene”, a spus el, adăugând că este revoltat şi mâhnit de actele de violenţă purtate împotriva civililor nevinovaţi în Gaza, Cisiordania şi Israel.

”Conducerea israeliană trebuie să realizeze odată pentru totdeauna că un stat nu poate prospera niciodată dacă este construit pe o fundaţie de nedreptate… Mesajul nostru către israelieni ar trebui să fie că ne dorim un viitor de pace şi securitate pentru tine şi palestinieni”, a spus el.

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a declarat că palestinienii nu vor fi strămuţi sau alungaţi de pe pământul lor.

”Nu vom pleca, nu vom pleca”, a spus el la summit.

Israelul a promis că va şterge ”de pe suprafaţa pământului” gruparea militantă Hamas din Gaza, din cauza unui atac asupra sudului Israelului, care a ucis 1.400 de oameni pe 7 octombrie, cel mai mortal atac al militantilor palestinieni din istoria Israelului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL