Liderii europeni, acord pentru funcțiile de la vârful UE. Siegfried Mureșan, detalii de la Bruxelles

Sursă foto: Siegfried Muresan

La Bruxelles, joi, 27.06 a.c., se iau deciziile asupra ocupării funcţiilor de top în instituţiile UE, în urma rezultatelor  alegerilor europarlamentare, din 6-9 iunie 2024. Deputatul european Siegfried Mureșan spune că reuniunea care are loc la un timp atât de scurt de la alegeri arată  că valul populist, deși a crescut, nu este suficient de puternic pentru a destabiliza situația la nivel european. „Ursula von der Leyen este candidatul nostru, al Partidului Popular European, pentru această funcție, fiind votată în mod democratic la Congresul PPE de la București”, a subliniat Siegfried Mureșan.

„De ce este o veste bună reuniunea Consiliului European de astăzi?

Liderii Uniunii Europene se reunesc astăzi în Consiliul European – la nici trei săptămâni de la alegerile europarlamentare – pentru a ajunge la un acord privind principalele funcții de conducere la nivel european.

Faptul că reuniunea are loc la un timp atât de scurt de la alegeri arată că Uniunea Europeană este unită, stabilă și că valul populist, deși a crescut, nu este suficient de puternic pentru a destabiliza situația la nivel european.

Ne așteptăm ca liderii europeni să o nominalizeze astăzi pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de președinte al Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen este candidatul nostru, al Partidului Popular European, pentru această funcție, fiind votată în mod democratic la Congresul PPE de la București. Cum noi am câștigat alegerile europene, era firesc ca nominalizarea liderilor UE să fie candidata noastră.

După nominalizarea de astăzi a președintei Comisiei Europene, urmează apoi etapa cea mai importantă și cea mai dificilă: votul în plenul Parlamentului European.

Obiectivul nostru, al Grupului PPE, este să construim în Parlament o majoritate solidă, alături de celelalte grupuri proeuropene, care să voteze pentru următorii 5 ani o Comisie Europeană puternică, sub conducerea de centru-dreapta a Ursulei von der Leyen.”

Pentru a obține un nou mandat de președinte al Comisiei Europene, Von der Leyen are nevoie de majoritate consolidată a cel puţin 20 din cele 27 de state membre şi care să reprezinte cel puţin 65 % din populaţia Uniunii Europene. Dintre cei 27 de lideri, 13 provin din partide afiliate PPE, din care face parte şi Von der Leyen.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: