Skip to content
Alegeri

Liderii europeni îl felicită pe Iohannis pentru noul mandat. Juncker: Pot conta pe România

Euranet Plus inside

Liderii europeni l-au felicitat pe președintele Klaus Iohannis pentru câștigarea unui nou mandat și au lăudat România pentru atașamentul față de valorile europene.

Jean-Claude Juncker, președintele în funcție al Comisiei Europene, a publicat un comunicat al Comisiei prin care îl felicită pe Iohannis, scrie stirile protv.ro.

Din partea Comisiei Europene, dar și a mea, aș dori să vă ofer călduroase felicitări pentru realegerea în funcția de președinte al României.

Susținerea puternică a cetățenilor români pentru alegerile dumneavoastră proeuropene în ceea ce privește țara vin într-un moment important în Europa. Știu că pot conta pe rolul activ al României în avansarea proiectului european și am în credere că veți plasa contribuția României în serviciul unei Uniuni Europene puternice.

Fie ca Declarația de la Sibiu și prevederile acesteia să continuie să ne ghideze acțiunile pentru ca Uniunea Europeană să își îmbrățișeze viitorul unită”, se menționează în comunicatul Comisiei Europene, publicat de Juncker pe Twitter.

Donald Tusk, președintele Consiliului European, i-a transmis de asemenea un mesaj președintelui Iohannis.

Felicitări, Klaus Iohannis, pentru realegerea ca Președinte al României. Mă bucură în mod deosebit că România va continua să beneficieze de conducerea dumneavoastră responsabilă și de încredere”, a scris Tusk pe Twitter, alături de un comunicat din partea Consiliului European.

În munca noastră comună din ultimii cinci ani, am apreciat atașamentul dumneavoastră față de valorile europene și față de o Românie prosperă într-o UE unită. Sunt mulțumin că România va continua să beneficieze de conducerea dumneavoastră responsabilă și de nădejde”, se mentionează în comunicat.

Manfred Webber, președintele grupului EPP din Parlamentul European, i-a transmis de asemenea un mesaj președintelui Iohannis.

Felicitări, Klaus Iohannis, pentru victoria din alegerile prezidențiale. România și-a demonstrat din nou atașamentul pentru valorile europene, iar cu dumneavoastră și cu Ludovic Orban, aceste valori vor fi protejate puternic în anii ce urmează”, a scris Webber pe Twitter.

Președintele Iohannis a fost felicitat și de Antonio Tajani, președintele Comisiei pentru Afaceri Constituționale din Parlamentul European și vicepreședinte al grupului politic EPP.

Felicitări prietenului meu, Klaus Iohannis și PNL România pentru victoria de la alegerile prezidențiale! Încă o dată, valorile liberale, democratice și creștine ale Europei, au triumfat!”, a scris Tajani pe Twitter.

La rândul său, Klaus Iohannis le-a mulțumit susținătorilor după victoria din turul doi al alegerilor prezidențiale.

„Vă mulțumesc pentru urări și susținere”, a scris Iohannis pe Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *