Skip to content
Politică

Liderii liberali, videoconferință la ceas de seară: când ar putea avea loc alegerile locale și parlamentare

Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PNL, Ludovic Orban, i-a convocat, marţi seară, începând cu ora 19.00, într-o videoconferinţă, pe liderii liberali. La această întâlnire online, au participat membrii Biroului Executiv şi preşedinţii de filiale, cărora li s-a înaintat două posibile date pentru alegerile locale și alegerile parlamentare.

Astfel, potrivit surselor, Ludovic Orban a propus ca alegerile locale să fie organizate în septembrie, iar alegerile parlamentare să aibă loc pe 6 decembrie.

Amintim că Guvernul a adoptat în ședința de luni o Ordonanță de Urgență care prelungește mandatul aleșilor locali până la finalul anului și simplifică procedurile pentru depunerea listelor electorale. Premierul a anunțat că alegerile locale vor fi amânate, urmând ca data la care va fi organizat scrutinul să fie stabilită ulterior.

„Amânăm data alegerilor locale. Urmează să o stabilim”, a declarat premierul Ludovic Orban.

De asemenea, actul normativ conține o serie de prevederi pentru simplificarea procedurilor de depunere a listelor electorale.

„În același timp, inclusiv procedura pentru pregătirea alegerilor trebuie simplicată. Partidele vor prezenta o singură listă de susținători cu 25.000 de semnături, dintre care 500 de alegători in ficeare județ și municipiului București”, a precizat și Raluca Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *