Skip to content
Politică

Liderii lumii, primiți de președintele Hollande

„Parisul este astăzi capitala lumii”, a afirmat duminică președintele François Hollande, în fața membrilor guvernului reuniți la Elysée, înainte de a participa la Marșul solidarității împotriva terorismului, la care sunt așteptate sute de mii de persoane și zeci de lideri străini, relatează AFP, citat de agerpres.ro.

Potrivit primelor informații, în acest moment, pe străzile Parisului sunt prezenți aproximativ 1 milion de oameni. Mitingul oficial ar urma să înceapă la ora 14.00 GMT (16.00, ora României).

În aceste momente președintele Franței Fraancois Hollande primește liderii lumii, înainte de participarea la Marșul Solidarității.

„Luaţi-vă pixurile” sau „Libertate, egalitate, desenaţi, scrieţi”, se putea citi pe pancarte, în cinstea celor 17 persoane ucise în trei atacuri jihadiste comise săptămâna aceasta în Franţa, dintre care 12 la redacţia revistei satirice Charlie Hebo miercuri, o poliţistă joi şi patru ostatici vineri.

Evenimentul, organizat în condiții de maximă securitate, survine în contextul în care atenția europeană și internațională este monopolizată, începând de miercuri, de seria acțiunilor cu caracter terorist comise în Franța, printre care un atac armat soldat cu 12 morți și 11 răniți la sediul publicației satirice franceze Charlie Hebdo și o luare de ostatici la un magazin evreiesc din estul Parisului. Atentatul de la sediul Charlie Hebdo, cel mai sângeros din istoria Franței, a provocat o undă de șoc în lumea întreagă.

sursa foto: www.ouest-france.fr

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *