Liderii PNL se revoltă. Atac VIRULENT la Iohannis

Fostul președinte al PNL Târgoviște, Gabriel Cristache, și fostul președinte al PNL Pucioasa, Ciprian Iacob, au susținut o conferință de presă în timpul căreia au vorbit despre ultimele schimbări din organizația județeană, scrie dambovitanews.ro.

Aceștia s-au declarat nemulțumiți de noua conducere a partidului reprezentată de Klaus Iohannis care i-a tratat cu dispreț, refuzând să îi bage în seamă pe cei aproximativ 70 de membri ai organizației județene Dâmbovița care au fost la ședința Biroului Permanent Național pentru a-l susține pe Mihail Volintiru. Cei prezenți acolo aveau o listă cu semnăturile a peste 1000 de membri care îl susțin pe Volintiru. Cu toate acestea, Iohannis nu a dorit să îi bage în seamă, spunându-le că vor vorbi la Târgoviște, în timpul vizitei care trebuia să aibă loc ieri și care a fost anulată.

Gabriel Cristache a declarat că și-a depus demisia din fruntea organizației municipale în momentul în care a aflat că președintele partidului vizitează județul Argeș, dar nu vine și la Târgoviște. Acesta este dezamăgit de Iohannis și de atitudinea lui față de membri. În plus, consideră că, odată ce Volintiru nu mai este, proiectele acestuia pentru dezvoltarea PNL Dâmbovița nu mai pot fi susținute. Împreună cu Cristache și-au mai dat demisia alți opt membri ai Biroului Politic Municipal.

Ciprian Iacob care și-a depus demisia din funcția de conducere a organizației orașului Pucioasa îl acuză pe Ludovic Orban că a început o cursă electorală în interiorul partidului fără a fi interesat de alegerile prezidențiale, ci doar ca, la următoarele alegeri interne din PNL să pună mâna pe conducere. Totodată, Iacob este dezamăgit de atitudinea lui Iohannis față de membrii organizației dâmbovițene care au fost prezenți la București, dar mai ales față de deputatul Vasile Horga care nu a fost lăsat să vorbească.

Fostul lider al PNL Pucioasa a mărturisit că Volintiru a fost demis din dorința și prin eforturile lui Iohannis. Se pare că, la intrarea în sală, membrii Biroului Permanent Național i-au asigurat pe cei prezenți acolo că nu vor vota pentru plecarea lui Volintiru. Drept urmare, când s-a votat, doar două persoane au ridicat mâna pentru demitere. Vâzând acest lucru, Iohannis ar fi ridicat vocea dând de înțeles că și ceilalți trebuie să voteze în acest sens ceea ce s-a și întâmplat.

Acest aspect și faptul că Volintiru a fost eliminat fără motive întemeiate l-au dezgustat pe Ciprian Iacob. Acesta a anunțat că își va da demisia și de la Curtea de Arbitraj a PNL pentru că ”etica lasă de dorit”. Liberalul consideră că Iohannis nu a făcut altceva decât rău partidului, dând exemplul organizației județene Neamț, unde președintele ales și susținut de către membri a fost demis.

Situația actuală din PNL Dâmbovița este delicată. Care vor fi măsurile noii conduceri și care va fi atitudinea membrilor față de Ludovic Orban rămâne de văzut.

sursa: dambovitanews.ro

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL