Skip to content
Politică

Liderii PPMT au demisionat in urma rezultatului obtinut de Zsolt Szilagyi

Presedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania Toro T. Tibor, si candidatul partidului la prezidentiale, Szilagyi Zsolt, au anuntat, luni, ca isi depun demisiile din functiile detinute in partid

Toro T. Tibor a declarat, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca PPMT nu a reusit sa convinga suficienti alegatori maghiari de faptul ca „politica nu inseamna doar guvernarea centralista”, transmite corespondentul Mediafax.

„Partidul nostru nu a putut sa contrabalanseze actiunile demobilizatoare ale UDMR. De asemenea, nu am reusit sa convingem suficienti alegatori maghiari de faptul ca politica nu inseamna doar guvernarea centralista, corupta, astfel ca multi nu s-au prezentat la vot. Ca presedinte al PPMT, imi asum raspunderea pentru rezultatele obtinute la alegerile prezidentiale si imi voi inainta demisia din functie la sedinta de sambata a Prezidiului National al partidului, care va avea loc la Targu Mures”, a spus Toro T. Tibor.

Zsolt Szilagyi, unul dintre candidatii care au primit mai putine voturi decat semnaturi de sustinere. Care sunt ceilalti 5.

Potrivit acestuia, PPMT are ca sarcina, in continuare, sustinerea dreptului la autoguvernare pe care il au maghiarii ardeleni si din Tinutul Secuiesc, „astfel ca munca va continua”. Szilagyi Zsolt a anuntat, in aceeasi conferinta de presa, ca isi va inainta demisia din conducerea PPMT, partid al carui vicepresedinte este.

„Aceasta campanie a fost una de succes pentru ca am introdus in discursul politic romanesc teme curajoase – cele ale regionalismului si ale federalismului. O realizare este faptul ca am stabilizat numarul de voturi adunate de partid la alegerile parlamentare din 2012. La alegerile prezidentiale am reusit sa mobilizam aproape 53.000 de alegatori. Pe de alta parte, nu am reusit sa avem o crestere semnificativa, drept pentru care imi voi prezenta demisia din Prezidiul PPMT cu ocazia sedintei de sambata. Imi asum raspunderea pentru rezultatele acestei campanii, mi-am asumat-o de cand am acceptat sa candidez”, a afirmat Szilagyi.

EL l-a felicitat pe candidatul UDMR, Kelemen Hunor, pentru rezultatul obtinut la alegeri, sustinand ca „politica se masoara in voturi”. Prezidiul National al PPMT, care se va intruni, sambata, la Targu Mures, va decide ce candidat va fi sustinut in turul al doilea al alegerilor prezidentiale. Conform rezultatelor partiale ale alegerilor prezidentiale de duminica, Szilagyi Zsolt ar fi obtinut 0,56 la suta din voturi la nivel national.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *