Skip to content
Politică

Liderii Pro România, PSD şi ALDE cer ministrului de Interne să comunice date despre cum au gestionat autorităţile cazurile românilor veniţi din Italia şi Spania

Inquam Photos / Ciprian Petcut

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, cel al PSD Marcel Ciolacu şi liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu cer public ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, să comunice numărul cetăţenilor români care s-au întors în ţară din Italia şi Spania, câţi dintre aceştia au fost trimişi în carantină sau izolare la domiciliu şi cum sunt protejaţi de transmiterea virusului angajaţii MAI care gestionează cazurile acestor cetăţeni, relatează News.ro.

Într-o interpelare transmisă în format electronic şi postată sâmbătă seară pe Facebook, liderii celor trei formaţiuni politice din Opoziţie solicită Ministrului Afacerilor Interne să comunice public numărul total al cetăţenilor care un intrat pe teritoriul României in perioada 21 – 28 martie, numărul celor care au declarat la momentul intrării sau au fost depistaţi ulterior de către autorităţi ca venind din Italia şi Spania, precum şi numărul celor veniţi recent din afara ţării care au intrat în carantină ori au fost trimişi în izolare la domiciliu.

Cei trei parlamentari solicită de asemenea ministrului Afacerilor Interne să comunice care sunt măsurile de protecţie / dotarea cu echipament corespunzător a angajaţilor MAI care procesează intrările în ţară şi însoţirea celor intraţi către zonele de carantină sau spre domiciliu”.

Interpelarea este adresată în condiţiile în care Victor Ponta postează pe contul său de socializare un film în care se vede aglomeraţia din vama Nădlac, despre care liderul Pro România afirmă că a fost înregistrat sâmbătă, 28 martie.

Ceea ce vedeti in filmuletul de mai jos este Vama Nadlac – azi ! INTERPELARE Domnului Ion Marcel Vela – Ministrul Afacerilor Interne De la – Senator Calin Popescu Tariceanu Presedinte ALDE – Deputat Marcel Ciolacu- Presedinte PSD – Deputat Victor Ponta – Presedinte ProRomania Stimate Domnule Ministru In baza prevederilor Constitutiei Romaniei, a Regulamentelor Camerei Deputatilor si Senatului si a legislatiei in vigoare va rugam sa ne comunicati in cel mai scurt timp urmatorele date : 1. Numarul total de cetateni care un intrat pe teritoriul Romaniei in perioada 21 – 28 Martie a.c. 2. Numarul de cetateni care au declarat la momentul intrarii sau au fost depistati ulterior de catre autoritati ca venind din Italia si Spania3. Numarul de cetateni ( dintre cei mentionati la pcr 1 si 2) mentinuti in carantina – si numarul celor trimisi in izolare la domiciliu 4. Masurile de protectie / dotarea cu echipament corespunzator a angajatilor MAI care proceseaza intrarile in tara si insotirea celor intrati catre zonele de carantina sau spre domiciliu. Asteptam raspunsul dvs scris in cel mult 48 de ore . Avand in vedere conditiile speciale de functionare a Parlamentului in aceasta perioada va solicitam sa acceptati aceasta forma electronica de transmitere a interpelarii . Cu stima CPT MC VPhttps://www.g4media.ro/ponta-in-timp-ce-ascultam-imnul-la-masinile-mai-azi-doar-prin-vama-nadlac-au-intrat-in-tara-peste-3000-de-persoane-venite-din-italia-si-spania-care-au-plecat-acasa-ca-nu-mai-sunt-locuri-in-caranti.html

Publicată de Victor Ponta pe Sâmbătă, 28 martie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *