Skip to content
Politică

Liderii PSD din teritoriu, două condiții esențiale pentru a forța schimbarea lui Dragnea SURSE

Jurnalul de Buzau

Liderii din Partidul Social Democrat (PSD) ar fi de acord cu înlăturarea de la putere a lui Liviu Dragnea și a Vioricăi Dăncilă, dacă președintele Klaus Iohannis ar respecta anumite condiții.

Concret, liderii PSD din teritoriu i-ar înlătura pe Dragnea și Dăncilă dacă Iohannis ar fi de acord cu numirea unui nou premier social-democrat și cu revocarea șefei Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, conform unor surse din interiorul partidului citate de Adevărul.ro.

Social-democrații din teritoriu ar fi de acord cu această schimbare radicală de la vârful partidului, în ciuda votului de încredere pe care i l-au dat recent lui Liviu Dragnea, dacă cele două mari condiții ar fi respectate de către Klaus Iohannis.

Surse politice au anunțat că președintele este dispus să numească un nou premier din cadrul PSD, însă condiția ar fi ca acesta să nu se afle sub influența lui Liviu Dragnea. Scenariul acesta s-a mai întâmplat și cu numirea lui Gabriel Vlase la șefia Serviciului de Informații Externe (SIE), un vicepreședinte care nu s-ar afla în grațiile liderului PSD.

În ceea ce privește revocarea șefei DNA, Iohannis ar trebui să ia rapid o decizie, după decizia Curții Constituționale a României. Aceleași surse susțin că decizia privind revocarea Laurei Codruța Kovesi va fi anunțată de Iohannis după moțiunea de cenzură. Motivul amânării președintelui în ceea ce privește această decizie ar fi acela reprezentat de dorința de a nu pierde votanți pro-Kovesi.

Puteți citi mai multe detalii AICI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *