Skip to content
Politică

Liderii Sanitas îl pun la zid pe Bodog: Avem destui medici și asistenți

ebihoreanul.ro

Sindicatele din Sănătate și Asistență socială fac antrenament pentru protestele de toamnă, iar una dintre nemulțumiri este legată de modul în care guvernul s-a angajat să crească salariile medicilor și asistenților medici, ignorând alte categorii de angajați din spitale.

O primă întâlnire a sindicaliștilor Sanitas cu prefectul județului Olt a scos la iveală faptul că angajații din sănătate nu consideră oportună a o creștere salarială accelerată a veniturilor medicilor și asistenților de 25% la 1 ianuarie 2018 şi diferenţa până la 100% de la 1 martie 2018, ba chiar o privesc ca pe o măsură discriminatorie.

„Noi ne-am fi mulţumit să crească salariile etapizat, pentru toţi bugetarii. Toate categorile profesionale din Sănătate şi Asistenţă Socială să fi primit echitabil, toţi odată, aceeaşi creştere salarială. Pentru că, contrar statiscilor care se vehiculează la nivel naţional, să ştiţi că nu mai ducem lipsă acută de medici, şi nici de asistenţi medicali, în spitale.

Iar această explicaţie cum că «Hai să le dăm toată creşterea la asistenţi şi la medici, să oprim exodul lor în străinătate» nu mai are o fundamentare foarte bună”, a declarat, în ședința Colegiului Prefectural Olt, liderul local al sindicatului Sanitas, Roxana Dumitrescu, conform adevărul.ro.

Aceasta a precizat că măsura nu i se pare să reprezinte o gândire social-democrată, părând mai degrabă una discriminatorie pentru o mare parte din bugetarii angajați în sistemul de sănătate. Ministrul Florin Bodog este contestat de sindicaliști, după ce aceștia au sesizat că oficialul a evitat cu insistență întâlnirile cu liderii Federației Sanitas.

„Domnul ministru Bodog nu a fost niciodată la nicio întâlnire cu noi, a fost absent total. Este primul ministru al Sănătăţii care nu ne-a primit niciodată, de la învestirea în funcţie. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Niciodată nu-l găsim, nu putem să dialogăm”, s-a mai plâns șefa sindicatului din Olt.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *