Liderii UE se reunesc pentru a discuta extinderea uniunii

comisia europeana UE steag
Sursa foto: Comisia Europeana

Reuniunea Comunităţii Politice Europene va fi urmată de un summit informal al liderilor statelor membre, în cadrul căreia se vor discuta, de asemenea, despre perspectivele extinderii europene.

Reuniunea Comunităţii Politice Europene va fi urmată de un summit informal al liderilor statelor membre, în cadrul căreia se vor discuta, de asemenea, despre perspectivele extinderii europene. Preşedintele Klaus Iohannis, care reprezintă România la ambele evenimente de astăzi, avertiza încă de aseară că termenul de 2030 pentru următorul val de extindere este nerealist.

Klaus Iohannis: ”Dacă se va face un pas hotărât în ce privește Ucraina sau Moldova nu se va decide mâine. Mâine este o ședință informală, fără decizii. Sunt discuții care vor duce la o agendă strategică pentru anii care urmează. Pentru mine personal și pentru noi, în România, evident că este foarte important ca Ucraina și Moldova să facă pași rapizi spre integrarea europeană, de aceea am și făcut un lobby foarte puternic.”

Citeste mai mult aici

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL