Skip to content
Politică

Liderii USRPLUS prelungesc agonia Guvernului Cîţu. Boicot şi ameninţări cu ruperea coaliţiei

Inquam Photos/George Calin

Dacian Cioloș, co-președintele USR PLUS, a declarat miercuri, după blocajul din şedinţa de guvern, că miniștrii USRPLUS nu revin la ședința de guvern de la ora 19.00. În locul ședinței de guvern, liderii USRPLUS vor convoca o ședință a coaliției de guvernare.

La rândul său, Dan Barna a precizat că ”toate opțiunile sunt pe masă” pentru partidul său. ”Am decis să nu participăm în această seară la şedinţa de Guvern, de la ora 19.00, şi să convocăm o şedinţa a coaliţiei mâine dimineaţă, la ora 10.00, care va defini cum vom proceda în continuare, în acest moment urmând să avem o şedinţă a Biroului Naţional aşa cum am discutat”, a declarat, mercuri, vicepremierul Dan Barna.

De altfel, USRPLUS a transmis că susţine dezvoltarea reală a comunităţilor locale, prin programe transparente şi investiţii care să facă viaţa mai bună a românilor, însă acuză că proiectul de PNLD 3 pe care-l propune premierul Forin Cîţu este ”o hoţie”, anunță news.ro.

USR PLUS susţine dezvoltarea reală a comunităţilor locale, prin programe transparente şi investiţii care să facă viaţa mai bună a românilor. În forma susţinută de premierul Cîţu, PNDL 3 este însă o hoţie. Este programul becurilor de 1.800 de euro şi a toaletelor din Teleorman de 80.000 de euro. Programul celor 44,5 miliarde de lei scurşi în buzunarele baronilor”, a transmis, miercuri, USR PLUS.

Formaţiunea apreciază că dezvoltarea României nu se poate face cu programele de îmbogăţit baronii locali, moştenite de la Liviu Dragnea. ”Dezvoltarea României se va face cu PNRR, un program de ţară de 30 miliarde de euro de care vor beneficia toate localităţile, toţi primarii, indiferent de culoarea politică”, a mai transmis USR PLUS.

Premierul Florin Cîţu a afirmat că le-a spus în mai multe rânduri colegilor de coaliţie să nu aducă lupta politică la guvernare şi în cazul în care USR PLUS nu susţine dezvoltarea României, atunci să iasă în faţă şi să spună acest lucru.

Sper că acolo în Guvern să nu folosim funcţia pentru a obstrucţiona sau a abuza de funcţia guvernamentală”, a adăugat el. Chestionat dacă mai are în vedere vreo remaniere guvernamentală, şeful Executivului a precizat că nu şi că în momentul actual concentrarea este pe guvernare. Premierul a mai explicat că amendamentele USR PLUS la proiectul privind programul de investiţii nu au fost transmise oficial, ci pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *