Skip to content
Politică

Liderul ALDE Europa intervine: Reprimarea violentă a protestelor de stradă nu este acceptabilă

index.hu

Liderul grupului Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a venit cu o reacție pe Facebook la evenimentele petrecute la mitingul diasporei din data de 10 august.

Concret, Guy Verhofstadt atrage atenția spunând că „dreptul de a protesta şi libertatea de întrunire nu pot fi îngrădite niciodată dacă se desfăşoară într-o manieră paşnică”. Liderul grupului ALDE din Europa mai transmite că „reprimarea violentă a protestelor de stradă nu este acceptabilă”.

„Ca urmare a recentelor evenimente din Bucureşti, dialogul şi înțelegerea sunt singura cale înainte. Dreptul de a protesta şi libertatea de întrunire nu pot fi îngrădite niciodată dacă se desfăşoară într-o manieră paşnică. Totuși, este clar că reprimarea violentă a protestelor de stradă nu este acceptabilă. Guvernul român să adopte de urgență reforme curajoase pentru a contracara eficient corupţia. De asemenea, este necesar să ne asigurăm că sunt oprite omnipotenţa şi manipulările din partea serviciilor secrete. Este esenţial ca România să se menţină pe calea reformelor şi a politicilor progresive, mai ales în perspectiva mandatului Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene”, a scris Guy Verhofstadt, pe Facebook.

Mai jos, postarea lui Guy Verhofstadt pe Facebook:

Following the recent events in Bucharest, dialogue and concertation is the only way forwards. The right to protest and…

Publicată de Guy Verhofstadt pe Marţi, 14 August 2018

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *