Skip to content
Politică

Liderul ALDE Guy Verhofstadt, avertisment pentru Tăriceanu, România și o dezvăluire: În plus sunt român, am fost făcut cetățean de onoare în 2001!” 

ALDE ar putea fi exclus din rândul Grupului Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa! O spune chiar liderul parlamentarilor ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, într-un mesaj extrem de critic transmis lui Călin Popescu Tăriceanu, relatează B1TV.

Tăriceanu mi-a promis că guvernul României va respectat întru totul recomandările Comisiei de la Veneția… Promisiunea nu a fost respectată… Cu asemenea parteneri, grupul mei politic, întreaga familie liberală nu vom merge la alegeri”, a arătat Verhofstadt, potrivit G4media.

Acesta a arătat că ALDE european va merge să caute partneri în România care vor să stopeze corupția și să curețe țara de abuzul de putere al Securității.

 ”Dimpotrivă, ne vom întovărăși cu cu toate forțele noi, curate și democratice care vor să stopeze corupția, care vor să curățe țara și care vor să să stopeze abuzul de putere al fostului serviciu secret, serviciul secret al lui Ceaușescu, Iliescu, Băsescu”, a mai spus liderul ALDE.

 Verhofstadt a avut un mesaj extrem de dur de transmis și premierului Viorica Dăncilă. Acesta a avertizat Guvernul se aproapie prin acțiunile sale de sancțiunea maximă, invocarea Articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene.

„Vă apropiați din ce în ce mai mult de declanșarea procedurii prevăzute la Articolul 7 din Tratatul UE prin faptul că ignorați în continuare recomandările Comisiei de la Veneția”, a avertizat Verhofstadt.

Acest avertisment vine exact în momentul în care Guvernul se află la Strasbourg pentru a prezenta în plenul Parlamentului European prioritățile României în mandatul din fruntea președinției Consiliului Uniunii Europene.

De altfel, Guy Verhofstadt a ținut să-i reamintească un aspect mai puțin știut lui Tăriceanu: „În plus sunt român, am fost făcut cetățean de onoare în 2001!” 

Politicianul a fost decorat de către Ion Iliescu în anul 2001, pe când era Primul-Ministru al Regatului Belgiei, cu Ordinul național Steaua României în grad de Mare Cruce.

1 comentariu la “Liderul ALDE Guy Verhofstadt, avertisment pentru Tăriceanu, România și o dezvăluire: În plus sunt român, am fost făcut cetățean de onoare în 2001!” 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *