Skip to content
Politică

Liderul delegației române din grupul PPE, Rareș Bogdan, despre viitorul său politic: Drumul meu în viață este consolidarea statutului de europarlamentar

Inquam Photos / Justinel Stavaru

Eurodeputatul Rareş Bogdan (PNL, PPE), liderul delegației române din grupul PPE în Parlamentul European, a respins ideea unei candidaturi la Primăria Capitalei şi a declarat că va cere partidului să îl scoată din sondajul pentru Primăria București, precizând totodată că dorește să își consolideze ”statutul de europarlamentar”.

Nu vreau să candidez la Primăria București, drumul meu în viață e consolidarea statutului de europarlamentar“, a spus acesta, la România TV, citat de Digi24.ro.

El a spus însă că preşedintele Klaus Iohannis l-ar putea determina să ia în calcul subiectul.

Întrebat ce ar face dacă preşedintele Klaus Iohannis i-ar cere să candideze la Primăria Capitalei, Rareş Bogdan a răspuns: “Sper să nu-mi ceară. Aş sta de vorba cu el, i-aş spune proiecţia viitorilor ani, cum o văd eu, iar el e o persoană echilibrată şi înţeleaptă, care sunt convins că va înţelege lucruri şi nu impune nimănui nimic. Va asculta argumentele mele”.

Fostul jurnalist Rareș Bogdan a fost candidatul cap de listă al Partidului Național Liberal la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai, scrutin pe care PNL l-a câștigat, dobândind zece mandate în legislativul european.

În Parlamentul European, Bogdan este liderul delegației române din grupul PPE, a treia delegație națională din cel mai mare grup politic, după cea germană și cea poloneză, alcătuită din zece eurodeputați PNL, doi de la PMP și doi de la UDMR.

În calitate de eurodeputat, Rareș Bogdan este membru în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, Delegația la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova, în Delegația pentru relațiile cu Statele Unite și în Delegația la Adunarea Parlamentară Euronest.

Totodată, acesta activează ca membru supleant în Comisia pentru afaceri externe, în Comisia pentru industrie, cercetare și energie și în Comisia pentru petiții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *