Skip to content
Politică

Liderul deputaţilor PSD: În măsura în care cei de la PNL îşi vor respecta angajamentele, înseamnă că vom avea un guvern

facebook

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat, marţi, la Parlament, că în condiţiile în care toate grupurile parlamentare, cu excepţia celui al PSD, au anunţat că vor vota învestirea Guvernului Cîţu, se aşteaptă ca după şedinţa de joi România să aibă un nou guvern cu puteri depline.

Simonis susţine că ar fi un „act de iresponsabilitate crasă” faţă de cetăţeni decizia unor parlamentari liberali de a nu susţine propriul Executiv.
În măsura în care cei de la PNL îşi vor respecta angajamentele pe care le-au avut anterior (…) de a-şi vota propriul guvern, Guvernul Cîţu, înseamnă că vom avea un guvern. (…) Nu trebuie decât ca cei de la PNL să-şi voteze propriul coleg, urmând ca după aceea să stabilim ce avem de făcut”, a afirmat Alfred Simonis marţi, la Parlament.
Întrebat cum va reacţiona PSD dacă PNL nu va vota la vedere, Simonis a răspuns: „În momentul în care propui un coleg şi nu te duci să-l votezi într-o situaţie de criză nu este nu doar lipsă de respect faţă de propriul coleg, ci iresponsabilitate crasă faţă de cetăţenii României”.
Liderul deputaţilor PSD a precizat că PSD va fi prezent joi, la şedinţa de învestire a Guvernului, dar că în acest moment decizia social-democraţilor este de a nu vota Guvernul, mai ales că, potrivit lui Simonis, nu este nevoie, pentru că PNL şi celelalte formaţiuni parlamentare care au anunţat că votează au cu peste 30 de voturi mai mult decât numărul necesar învestirii, scrie News.ro.
În acest moment decizia este clară de a nu vota Guvernul Cîţu având în vedere că nu e nevoie. (…) Dacă au făcut această propunere în glumă, la mişto, chiar şi în condiţiile acestei crize care este în creştere vor fi taxaţi de români în cel mai scurt timp”, a afirmat Alfred Simonis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *