Liderul Hezbollah: Atacurile Hamas din 7 octombrie au fost 100% palestiniene

Hamas
Sursa foto: Sulaiman Ahmed

Secretarul general al Hezbollah, Hassan Nasrallah, a făcut, vineri, în Liban, primele sale declaraţii publice de la izbucnirea războiului dintre Israel şi Hamas, numind atacurile din 7 octombrie o „operaţiune măreaţă, binecuvântată”, dar despre care susţine că n-a ştiut nimic, relatează CNN, potrivit News.ro.

În discursul său de vineri, Nasrallah a abordat speculaţiile cu privire la faptul că facţiuni susţinute de Iran au luat parte la atacuri, afirmând că planificarea şi executarea atacurilor au fost „100% palestiniene”. El a adăugat că mişcarea sa nu a fost deranjată de faptul că operaţiunea a fost ţinută secretă. Nasrallah a spus că înţelege nevoia Hamas de a avea elementul surpriză.

Liderul Hezbolllah a declarat că ziua de 7 octombrie a provocat un „cutremur politic” în Israel şi a prezis că va avea „efecte de durată” asupra conflictului cu Israelul, adăugând că, în opinia sa, atacurile au expus slăbiciunile militare ale ţării.

El a mai spus că vieţile pierdute în Gaza, în Cisiordania şi pe alte fronturi sunt „sacrificii demne de luat în considerare”, deoarece au stabilit o „nouă etapă istorică” în conflict.

Nasrallah consideră că trimiterea de către Statele Unite a unor „flote de nave de război” în estul Mediteranei expune slăbiciunile Israelului şi dependenţa sa de aliaţi.

Statele Unite au trimis două portavioane cu grupuri de atac în Mediterana.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL