Liderul naţionalei României, în duel cu starurile Ronaldo, Neymar şi Benzema

fotbal nationala romania
Foto: Echipa nationala de fotbal a Romaniei

Nicolae Stanciu, liderul echipei naționale de azi, se transferă în Arabia Saudită, în liga care a explodat cu staruri ale fotbalului mondial în această vară! Mijlocașul tricolor de 30 de ani se mută, practic, mai aproape de casă, după ce, până azi, evolua pentru Wuhan Three Towns, în prima ligă din China, scrie prosport.ro.

Nicolae Stanciu a semnat în Arabia Saudită!

Aflat în cantonamentul echipei naționale unde pregătește, sub comanda selecționerului Edi Iordănescu, meciurile extrem de importante cu Israel și Kosovo, ambele pe teren propriu în preliminariile EURO 2024, Nicolae Stanciu face subiectul unei mutări spectaculoase pe piața transferurilor! Dezvăluie sursele ProSport:

În aceste ore s-au lămurit lucrurile, Nicu va evolua de-acum pentru o echipă din prima ligă saudită, într-un campionat mai tare decât al Chinei, așa cum știe toată lumea. S-a transferat la FC Damac în Arabia Saudită și urmează pentru el dueluri de top cu toate starurile fotbalului european ajunse în această vară acolo!”

Stanciu, care mărturisea într-un amplu interviu oferit în exclusivitate ProSport că visează să-și încheie cariera la Unirea Alba Iulia, clubul unde a început fotbalul, evolua până azi la Wuhan Three Towns, club din China cu care a devenit campion național sezonul trecut, pe când echipa lui era în poziția de nou-promovată! Evoluțiile românului au contribuit enorm la performanța uriașă a clubului, Stanciu consacrându-se ca un veritabil lider, cu rol determinant, în parcursul din campionat.

Antrenat de Cosmin Contra
La FC Damac, tricolorul Nicolae Stanciu va fi antrenat de Cosmin Contra, tehnician alături de care a lucrat și la echipa națională, în perioada 2017-2019, în mandatul de selecționer al primei reprezentative pentru „Guriță”. Alți doi foști fotbaliști sunt secunzii lui Contra la Damac, e vorba de Laurențiu Roșu și Cornel Dobre. Clubul e fondat în 1972 și a încheiat sezonul trecut din campionatul Arabiei Saudite pe locul 8 din 16 echipe participante.

Lotul lui Damac e evaluat la acest moment de transfermarkt.com la 15,5 milioane euro, în a doua jumătate a ligii, la acest capitol. În aceste zile, extrema cameruneză Georges-Kevin N’Koudou a semnat cu Damac după experiența la Beșiktaș, devenind și cel mai scump jucător din lot, 3,3 milioane euro cotă de piață. Tot din fotbalul european s-a alăturat recent și atacantul Assan Cessay, din Gambia, ultima oară în Serie A, la Lecce. În lot se mai află și internaționalul olandez Adam Maher, fost la PSV Eindhoven, Alkmaar sau Utrecht!

Legiune de români printre marile staruri
Pentru Stanciu va urma o perioadă în care are șansa aproape etapă de etapă, în campionat, să se dueleze cu nume de top ale fotbalului mondial! Asta pentru că prima ligă din Arabia Saudită a trecut deja transferurile un alt nivel vara asta și o listă impresionantă de vedete din ligile tari ale Europei au ales să joace în țara arabă.

În Saudi Pro League activează acum Cristiano Ronaldo, Sadio Mane, Jordan Henderson, Neymar, Fabinho, Ruben Neves, Otavio, Karim Benzema, Marcelo Brozovic, Aymeric Laporte, Alain Saint-Maximin sau Franck Kessie! În plus, pe băncile tehnice, pe lângă românul nostru, Cosmin Contra, îi regăsim pe lusitanii Nuno Espirito Santos și Jorge Jesus, croatul Slaven Bilic, englezul Steven Gerrard sau neamțul Mathias Jaissle! Al Hilal, Al Ahli, Al Nassr și Al Ittihad sunt principalii actori din campionat și pe piața acestor mutări fulminante.

Stanciu devine astfel al șaselea fotbalist român din Saudi Pro League în acest sezon, după Andrei Burcă și Florin Tănase (Al Okhdood), Andrei Cordea (Al Tai), Alin Toșca (Al Ryadh) și Ciprian Tătărușanu (Abha Club)

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: