Liderul nord-coreean supervizează testarea motorului rachetei hipersonice, potrivit presei de stat

coreeanord FLAG
news.ro/ coreeanord FLAG

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat un test reuşit al unui motor cu combustibil solid pentru o „rachetă hipersonică cu rază de acţiune intermediară de tip nou”, a transmis miercuri presa de stat de la Phenian, citată de AFP.

Testul a fost efectuat marţi de către Administraţia de rachete a Nordului la baza de lansare a sateliţilor Sohae din nord-vestul ţării, potrivit agenţiei oficiale de ştiri Korean Central News Agency (KCNA).

„Un test cu jet la sol al unui motor cu combustibil solid pentru racheta hipersonică cu rază de acţiune intermediară de tip nou, care are o altă valoare strategică”, a precizat KCNA.

Liderul nord-coreean a declarat că „valoarea strategică militară a acestui sistem de armament este apreciată la fel de importantă ca ICBM”, referindu-se la o rachetă balistică intercontinentală.

Kim a adăugat că testul a ajutat la „confirmarea calendarului de finalizare” a noului sistem de rachete, fără a da alte detalii.

Phenianul a anunţat la sfârşitul anului trecut că a efectuat o serie de teste la sol pentru un nou tip de motor cu combustibil solid pentru rachetele sale balistice cu rază intermediară de acţiune (IRBM).

Cel mai recent anunţ al Coreei de Nord a venit la o zi după ce Kim a supravegheat exerciţii care implică lansatoare multiple de rachete „nou echipate, de dimensiuni super mari”, cu accent pe „pregătirea perfectă pentru a prăbuşi capitala inamicului”.

Rachetele hipersonice se deplasează la viteze de cel puţin Mach 5 – de cinci ori mai mare decât viteza sunetului – şi pot face manevre în timpul zborului, ceea ce le face mai greu de urmărit şi interceptat.

În funcţie de designul lor, acestea pot transporta atât focoase convenţionale, cât şi nucleare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: