Liderul partidului extremist german AfD condamnă „teatrul” din jurul morţii lui Navalnîi

Sursa: The European Conservative

Liderul partidului populist de extremă dreapta AfD din Germania, Tino Chrupalla, a condamnat ceea ce el a numit „teatrul” din jurul morţii în închisoare a activistului rus de opoziţie Aleksei Navalnîi, afirmând că este exploatată în scopuri politice, relatează The Guardian.

Tino Chrupalla a declarat că discursul văduvei lui Navalnîi, Iulia Navalnaia, la Conferinţa de Securitate de la Munchen de la sfârşitul săptămânii trecute a fost „regizat”, lăsând să se înţeleagă că a fost instrumentat de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a-şi consolida sprijinul, după ce tocmai îşi lansase propria candidatură pentru realegerea în fruntea executivului european.

„Este cu adevărat surprinzător că primul lucru pe care Iulia Navalnaia îl face după moartea soţului ei este să vorbească la Conferinţa de Securitate de la München. Acest tip de gestionare a scenei ar trebui să ne dea de gândit. Când o vezi pe văduva domnului Navalnîi cu Ursula von der Leyen, chiar trebuie să te întrebi: cui foloseşte un astfel de spectacol?. Este evident că moartea lui Navalnîi este exploatată”, a declarat Chrupalla.

Rusia a acuzat Germania că se amestecă în politica sa internă după ce guvernul de la Berlin i-a cerut să explice moartea lui Navalnîi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: