Liderul Partidului Republican anunță negocieri cu polul suvernist din jurul lui Cristian Terheș

Partidul Republican
facebook.com/mariancucsa.ro

Marian Cucșa, președintele Partidului Republican – aliat cu Partidul AUR și Partidul Național Conservator Român la alegerile europarlamentare, a anunțat miercuri că a discutat cu europarlamentarul Cristian Terheș, președintele Partidul Național Conservator Român, despre o eventuală raliere la polul conservator creat de acesta.

”Avem nevoie de unitate pe zona partidelor suveraniste/conservatoare din România! De aceea, vom sta la masă cu toți cei care își doresc să coaguleze această forță importantă, care nu și-a atins, din păcate, niciodată potențialul. Ieri am participat la discuțiile inițiate de AUR privind unificarea partidelor patriotice din România. Am văzut viziunea fiecăruia dintre participanți. Astăzi, am discutat cu europarlamentarul Cristian Terheș, președintele Partidul Național Conservator Român (PNCR), ca urmare a apelului pe care l-a lansat încă de luna trecută pentru unificarea suveraniștilor /conservatorilor. Vom sta la masa discuțiilor cu toți cei care își doresc, în mod real, să construiască un pol suveranist patriotic în România”, a scris Cucșa pe o rețea socială.

Cu o zi înainte, Cristian Terheș, președintele Partidul Național Conservator Român (PNCR) ales europarlamentar pe listele Alianței electorale AUR – care a fost formată din Partidul AUR, Partidul Republican și Partidul Național Conservator Român, a anunțat crearea unei noi forțe conservatoare care să candideze la alegerile parlamentare și prezidențiale din aceast an. E vorba despre un concurent pentru AUR și pentru partidul Dianei Șoșoacă pentru publicul suveranist, ultra-conservator, estimat la 20/25% din opțiunile electorale, cercetarile sociologice estimează că divizarea ei intre mai mulți candidați l-ar coborî pe George Simion sub 10% din voturi în alegerile prezidențiale.

Citește șiAlegeri prezidențiale: AUR își pierde din valoare. Terheș îl abandonează pe Simion în lupta pentru Cotroceni

Terheș a anunțat într-o conferință difuzată pe rețelele sociale că partidul său, Partidul Național Conservator Român (PNCR), va absorbi, prin fuzionare, cu partidele Alternativa Dreaptă (AD) și Alianța Renașterea Națională (ARN). La conferință au participat președinții acestor partide – Adela Mîrza, preşedinte AD și Gheorghe Noane, președinte ARN. Congresul de fuziune va avea loc duminică, 1 septembrie, la București. Tot duminică va avea loc si Consiliul Național al Partidul Național Conservator Român care va alege candidatul partidului la alegerile prezidențiale din iarnă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: