Skip to content
Politică

Liderul PC explică motivele și obiectivele alianței cu PLR

" "

Daniel Constantin, liderul PC, a explicat prin intermediul unei postări pe blogul personal, care au fost motivele, dar și care vor fi obiectivele politice pe care conservatorii și le-au stabilit cu cei din PLR.

Șeful PC consideră că ”electoratul are nevoie de alternativă conservator- liberală care să compenseze inflația de politruci”, referindu-se la candidatura lui Iohannis.

" "
" "

”Ma bucur sa salut infiintarea celui de-al treilea grup parlamentar ca pondere si importanta din Parlamentul Romaniei, grupul PC-PLR.

Salut totodata decizia domnului presedinte Calin Popescu Tariceanu de a ni se alatura, pentru a construi impreuna un grup parlamentar puternic, care sa promoveze masuri de centru-dreapta”, precizează Constantin.

”In negocierile care au dus la formarea acestui proiect, ne-am concentrat exclusiv pe obiectivele legislative comune, si nu pe impartiri de functii sau alte privilegii. Acesta este si motivul pentru care discutiile, pe care le apreciez drept constructive si corecte, s-au derulat foarte rapid, spre deosebire de alte aliante “de dreapta”, in care s-au inventat sute de pozitii de conducere pentru a multumi pe toata lumea.

Concret, am stabilit ca grupul PC-PLR va promova, in plan parlamentar si guvernamental, un set de masuri de centru-dreapta care sa raspunda, in egala masura, atat necesitatilor economiei romanesti, cat si asteptarilor electoratului USL care, in urma cu doi ani, a incredintat guvernarea unei mari aliante formate din social-democrati, conservatori si liberali”, mai adaugă Constantin.

”Subliniez ca, pentru acest moment, am gandit impreuna cu colegii de la PLR o constructie parlamentara, dinamica si flexibila, care ne ajuta sa ne indeplinim obiectivele doctrinare de centru-dreapta, fara a afecta in niciun fel celelalte angajamente asumate de partidele noastre la nivel politic si guvernamental.
In functie de rezultatele cooperarii noastre parlamentare, concretizate in programul Masuri de centru-dreapta pentru Romania, ne putem gandi sa dezvoltam parteneriatul si in alte dimensiuni. Dar toate la timpul lor.
In mod evident, electoratul are nevoie de o alternativa conservator-liberala credibila, care sa compenseze inflatia de candidati si politruci proclamati formal “de dreapta”, dar subordonati informal presedintelui Traian Basescu”, mai subliniază liderul PC.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *