Liderul PC explică motivele și obiectivele alianței cu PLR

Daniel Constantin, liderul PC, a explicat prin intermediul unei postări pe blogul personal, care au fost motivele, dar și care vor fi obiectivele politice pe care conservatorii și le-au stabilit cu cei din PLR.

Șeful PC consideră că ”electoratul are nevoie de alternativă conservator- liberală care să compenseze inflația de politruci”, referindu-se la candidatura lui Iohannis.

”Ma bucur sa salut infiintarea celui de-al treilea grup parlamentar ca pondere si importanta din Parlamentul Romaniei, grupul PC-PLR.

Salut totodata decizia domnului presedinte Calin Popescu Tariceanu de a ni se alatura, pentru a construi impreuna un grup parlamentar puternic, care sa promoveze masuri de centru-dreapta”, precizează Constantin.

”In negocierile care au dus la formarea acestui proiect, ne-am concentrat exclusiv pe obiectivele legislative comune, si nu pe impartiri de functii sau alte privilegii. Acesta este si motivul pentru care discutiile, pe care le apreciez drept constructive si corecte, s-au derulat foarte rapid, spre deosebire de alte aliante “de dreapta”, in care s-au inventat sute de pozitii de conducere pentru a multumi pe toata lumea.

Concret, am stabilit ca grupul PC-PLR va promova, in plan parlamentar si guvernamental, un set de masuri de centru-dreapta care sa raspunda, in egala masura, atat necesitatilor economiei romanesti, cat si asteptarilor electoratului USL care, in urma cu doi ani, a incredintat guvernarea unei mari aliante formate din social-democrati, conservatori si liberali”, mai adaugă Constantin.

”Subliniez ca, pentru acest moment, am gandit impreuna cu colegii de la PLR o constructie parlamentara, dinamica si flexibila, care ne ajuta sa ne indeplinim obiectivele doctrinare de centru-dreapta, fara a afecta in niciun fel celelalte angajamente asumate de partidele noastre la nivel politic si guvernamental.
In functie de rezultatele cooperarii noastre parlamentare, concretizate in programul Masuri de centru-dreapta pentru Romania, ne putem gandi sa dezvoltam parteneriatul si in alte dimensiuni. Dar toate la timpul lor.
In mod evident, electoratul are nevoie de o alternativa conservator-liberala credibila, care sa compenseze inflatia de candidati si politruci proclamati formal “de dreapta”, dar subordonati informal presedintelui Traian Basescu”, mai subliniază liderul PC.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: