Skip to content
Politică

Liderul PNL Alba explică de ce a cerut un congres extraordinar al partidului: Rezultatele nu foarte convingătoare

Inquam Photos / Octav Ganea

Organizaţia Alba a Partidului Naţional Liberal susţine convocarea unui congres extraordinar, considerând că a trecut „prea mult timp” între ceea ce şi-a asumat actualul preşedinte, Florin Cîţu, faţă de PNL şi rezultatele „nu foarte convingătoare” din prezent.

„Da, PNL Alba este printre organizaţiile semnatare, prin urmare suntem pentru convocarea unui Congres Extraordinar. Şi, da, suntem printre organizaţiile care l-au susţinut pe Florin Cîţu pentru funcţia de preşedinte. Cam aşa stau lucrurile foarte pe scurt”, se arată într-un comunicat semnat de liderul PNL Alba, Ion Dumitrel.

Acesta a menţionat că nu este genul de politician care să insiste asupra lucrurilor ce ţin „de bucătăria partidului”, pentru că trebuie să livreze rezultate oamenilor, şi nu opinii ce cuprind sau exclud politicieni. „Nu ne este dat să ştim încotro vor merge lucrurile, atunci când facem o alegere. Ar fi bine să avem atâta limpezime, dar, din păcate, nu ai întotdeauna dreptate, nu poţi fi mereu în situaţia ideală de a spera şi de a ţi se împlini aşteptările. Uneori se întâmplă, alteori nu.

Şi mulţi dintre colegii mei, şi eu, considerăm că a trecut prea mult timp între ceea ce şi-a asumat actualul preşedinte faţă de PNL şi rezultatele nu foarte convingătoare din prezent. Totul e diferit, suntem într-un cadru diferit, în care proporţia crizei economice actuale îi atinge pe români. Prin urmare, e cazul să avem puterea să acceptăm că unele aspecte trebuie corectate imediat, nu într-o perioadă nedefinită de timp”, a declarat, potrivit comunicatului, Ion Dumitrel.

El a adăugat că omul Florin Cîţu rămâne un profesionist şi un coleg pe care şi-l doreşte oricând în partid. „Iar politica, aşa cum o văd eu, nu este despre o raportare de 1 la 1, dacă cineva e de acord sau nu cu altcineva. Partidul şi deciziile conducerii sunt un ansamblu, tocmai acesta este motivul pentru care vreau ca în acest congres să nu se pună accentul doar pe o excludere, ci pe includerea opiniilor tuturor într-o dezbatere care să explice inventarul, deloc îmbucurător, al momentului. Cum nu cred că după acest congres lucrurile trebuie să fie puse exclusiv pe umerii cuiva pentru a fi rezolvate”, a mai spus Dumitrel.

Potrivit acestuia, decizia PNL Alba a fost luată în unanimitate, după consultări cu aleşii locali şi structurile interne ale partidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *