Liderul PNL Galaţi: Nu a existat nicio dezbatere publică cu privire la măsuri pentru prevenirea catastrofelor

Sursa foto: George Stângă

Liderul PNL Galaţi, George Stângă, a declarat sâmbătă că nu a existat nicio dezbatere publică, nicio iniţiativă şi niciun demers efectuat de către Prefectura Galaţi, cea care este reprezentanta Guvernului în teritoriu, dar şi de către Consiliul Judeţean, cu privire la posibile măsuri care pot fi adoptate pentru prevenirea catastrofelor naturale în aceste zone unde au avut loc inundaţiile. El a precizat că dacă avertizările primite de Prefectură erau transmise din timp către autorităţile publice locale, acestea aveau posibilitatea să recurgă la evacuarea populaţiei.

”Nu a existat nicio dezbatere publică, nicio iniţiativă, niciun demers efectuat de către Prefectura Galaţi, cea care este reprezentanta Guvernului în teritoriu, dar şi de către Consiliul Judeţean, cu privire la posibile măsuri care pot fi adoptate pentru prevenirea catastrofelor naturale în aceste zone”, a spus George Stângă, preşedintele PNL Galaţi, într-o intervenţie la B1.

El a precizat că ”doar s-a vorbit” despre investiţii în aceste zone pentru protecţia împotriva inundaţiilor, dar nu s-a făcut nimic.

”Credeţi-mă că despăgubirile care se vor plăti cetăţenilor, de refacere a terasamentelor şi a drumurilor, vor costa mult mai mult decât această investiţie de 3 milioane de euro care ne permitea nouă, gălăţenilor, să nu mai trecem încă odată prin această corvadă”, a mai spus Stângă.

Liderul PNL Galaţi a menţionat că avertizările primite de Prefectura Galaţi nu au fost luate în considerare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: