Skip to content
Politică

Liderul PPMT reacționează. „Ponta, declarații sărite de pe fix”

Szilagyi Zsolt, care a candidat din partea PPMT la Preşedinţie, spune că declaraţiile lui Victor Ponta privind susţinerea lui Klaus Iohannis în turul II sunt „sărite de pe fix” şi că premierul încearcă „să manipuleze opinia publică prin neadevăruri şi falsuri”, după ce Ponta a declarat că liderul PPMT ar fi afirmat că îl sprijină pe Iohannis în turul II.

Szilagyi Zsolt a declarat, marţi, că PPMT va decide sâmbătă pe cine va susţine în turul II al alegerilor prezidenţiale.

„E incredibil ce a afirmat Victor Ponta, nu m-aş fi gândit ca un prim-ministru să dea astfel de declaraţii sărite de pe fix. Ar fi avut mijloace să se informeze corect, iar faptul că încearcă să manipuleze opinia publică prin neadevăruri şi falsuri denotă stilul politicianist care-l caracterizează. PPMT nu a luat nicio decizie pe cine va susţine în turul II, vom lua o astfel de decizie sâmbătă. Eu am spus doar că e greu să sprijinim un candidat care duce o campanie şi o politică antimaghiară şi antiminoritară de când este prim-ministru. Afirmaţia despre ruperea Transilvaniei este un fals grosolan, în nicio luare a mea de poziţie nu a fost vorba despre aşa ceva. Retorica lui Victor Ponta îmi aminteşte de retorica naţionalist-extremistă de la începutul anilor 1990. Este trist că avem un premier ca dânsul”, a spus Szilagyi.

El i-a recomandat lui Victor Ponta să recitească declaraţiile sale din campania electorală şi să nu falsifice programul şi ideile pe care le-a prezentat, „respectiv despre o Românie normală şi europeană, care respectă diversitatea şi regiunile istorice”.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a precizat, marţi, la videoconferinţa cu liderii PSD din teritoriu, că singurul candidat care nu a intrat în turul II şi care a anunţat că îl sprijină pe Klaus Iohannis este Zsolt Szilagyi, despre care a afirmat că „vrea să rupă Transilvania”.

„Din câte ştiu, singurul candidat care nu a intrat în turul II şi a anunţat foarte clar că îl spirjină pe domnul Iohannis e domnul Zsolt Szilagyi de la PPMT, cel care vrea să rupă Transilvania şi să o facă separat de România, ceea ce cred că de fapt sprijinul lui nici nu l-aş fi vrut, ca să fiu foarte sincer”, a spus Ponta.

1 comentariu la “Liderul PPMT reacționează. „Ponta, declarații sărite de pe fix”

 1. … Eu am spus doar că e greu să sprijinim un candidat care duce o campanie şi o politică antimaghiară şi antiminoritară de când este prim-ministru….
  Ce poate fi mai clar de atat ???? Adica dintre Ponta si Iohannis, pe primul nu il sustine. Ghiciti deci pe cine sustine asta ! Altul care ne ia de prosti.
  … Afirmaţia despre ruperea Transilvaniei este un fals grosolan, în nicio luare a mea de poziţie nu a fost vorba despre aşa ceva…
  Pai cand esti omul pus cu mana de Tokes Laszlo, care a afirmat de zeci de ori cu subiect si predicat toate mizeriile astea, si inca multe altele, de ce te mai ascunzi dupa copac, mai ipocritule ?
  … o campanie şi o politică antimaghiară şi antiminoritară…
  Adica voi, ungurii, sunteti la guvernare si minoritatile in coalitia de guvernare, dar sunteti discriminati ???
  Mare ticalos !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *