Skip to content
Politică

Liderul senatorilor PNL neagă atacul la Cițu, dar recunoaște critica: Treaba nu merge așa cum ar trebui

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Contactat de PS News, liderilor senatorilor PNL, Virgil Guran, susține că în cadrul ședinței Biroului Executiv al PNL nu a existat niciun atac din partea acestuia la adresa premierului Florin Cîțu – așa cum au declarat surse liberale pentru PS News, ci doar a atras atenția că se tergiversează numirile politice ale secretarilor de stat.

„Nu a fost un atac, ci o discuție foarte precisă. Deocamdată, nu îi reproșez nimic premierului Cîțu, doar am semnalat premierului că se tergiversează numirile politice și că, în anumite ministere, neavând numiți secretari de stat, nu merge treaba așa cum ar trebui. 

" "
" "

Mi-a răspuns premierul și mi-a zis că n-au venit toate datele, că știți că atunci când este cineva numit în funcție se fac niște verificări de către organele abilitate pentru că așa este legea, și mi-a spus că din cauza acestui lucru încă nu sunt aceste numiri pentru a avea statul complet acolo unde sunt probleme. Dau un exemplu: la Ministerul Economiei avem nevoie să funcționeze cu toți secretarii de stat, că sunt probleme multe. Nu a fost reproș sau scandal. Probabil sursele interne au dat-o într-o tentă că am sărit eu la gâtul premierului.

Eu sunt coleg cu domnul Cîțu în Senat, și liderul lui de grup, ne înțelegem bine. Eu l-am semnalat pentru că trebuie să ne mișcăm mai repede pe această temă, nu a fost nici scandal, nici reproș, ci un lucru clar care se observă că trebuie rezolvat și trebuie să accelereze din acest punct de vedere puțin, în sensul în care să pună oamenii care se ocupă de treaba asta să rezolve problemele sau, dacă sunt în propunerile noastre oameni care nu sunt corespunzători, că se mai întâmplă, atunci să spună unde sunt probleme, să venim cu alte propuneri care să fie mai bune și să putem să ne desfășurăm activitatea. De aici până la ce am văzut în presă, unde bineînțeles că un coleg binevoitor a zis ”gata, hai să creăm un pic de scandal”, e o diferență foarte mare. Dacă aveam ceva de reproșat așa de vehement, am atâta diplomație și minte încât să îi reproșez între patru ochi, nu să o fac acolo unde apare imediat tot ce discutăm noi”, susține liberalul.

Acesta susține că rezolvarea problemei lipsei secretarilor de stat din minister trebuie accelerată pentru că „este în defavoarea țării dacă lăsăm problema nerezolvată.”

„Premierul este implicat, dar fiind foarte multe probleme în momentul de față de rezolvat, anumite lucruri sunt lăsate pe planul doi și noi considerăm că acest lucru este important, să existe o structura completă în ministere. Există foarte multe probleme ale primarilor, nu numai ai noști din PNL, ci toți din țară au anumite probleme, și dacă nu au cu cine să vorbească în anumite compartimente le încetinește activitatea și de asta am spus că este mai bine să se facă mai repede aceste numiri și că este absolut necesar să se facă mai repede.

Într-adevăr, am accentuat că este absolut necesar și că nu trebuie tergiversată această acțiune, pentru că este în defavoarea țării dacă lăsăm problema nerezolvată”, a conchis Guran.

Un nou scandal a izbucnit luni, în ședința Biroului Executiv al Partidului Național Liberal (PNL). Surse participante la ședință au dezvăluit pentru PS News că nemulțumirea liberalilor la adresa unor miniștri ai USRPLUS atinge cote alarmante. Virgil Guran, liderul senatorilor PNL, a luat cuvântul luni, în ședință, și a atras atenția că nu poate garanta că senatorii vor vota „împotriva” moțiunii simple depusă împotriva ministrului Claudiu Năsui pentru că există mari nemulțumiri printre liberali în privința activității USR-istului.

În acest context, Ludovic Orban a luat decizia, prin vot în ședință, ca liberalii să fie prezenți și să voteze „împotriva” moțiunii simple pentru a evita un nou conflict între PNL și USRPLUS.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *