Skip to content
Politică

Tăriceanu din Tăriceni. Liderul Senatului și-a dezvăluit originile

Facebook

Liderul Senatului a dezvăluit, luni, într-o postare pe Facebook de unde vine numele de Tăriceanu. Mai exact, acesta a precizat că a fost în vizită în comuna Vasilați, satul Tăriceni ”de la care tata a preluat la numele de familie Popescu și numele Tăriceanu”.

”Se spune că cine-şi uită strămoşii e ca un râu fără izvor sau ca un arbore fără rădăcini. Străbunicul meu, Constantin Popescu, a fost primar liberal mai bine de 20 de ani și învățător în comuna Vasilați din județul Călărași. Am moștenit de la el dorința de a realiza lucruri pentru oameni.

" "

Azi am mers la Vasilați. A fost un moment emoționant, mai ales că am ajuns și în satul Tăriceni, acolo unde au trăit strămoșii mei al căror nume îl port. Stră-străbunicul meu a fost din Tăriceni, staroste de pescari, sat de la care tata a preluat la numele de familie Popescu și numele Tăriceanu.

M-a impresionat biserica din Tăriceni care, după secole de la construire, și-a păstrat aceeași frumusețe datorită celor care au contribuit la restaurarea exteriorului și a acoperișului. Este o adevărată moștenire culturală cu care satul Tăriceni se mândrește, după cum mi-au spus locuitorii și preotul. Le-am promis oamenilor că voi încerca să îi ajut astfel încât și pictura interioară să fie restaurată”,  a scris Tăriceanu pe facebook.

Sursă Foto: Facebook

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *