Skip to content
Video

Liderul TSD, mesaj pentru tinerii plecați din țară: Și în România se poate trăi decent! EXCLUSIV

pressone.ro

Liderul Tineretului Social Democrat (TSD), Gabriel Petrea, a fost invitatul celei mai recente ediții a interviurilor PSnews.

În acest context, printre altele, deputatul PSD a vorbit atât despre problemele cu care se confruntă tinerii din România, precum și despre soluțiile pe care PSD le are pentru a opri plecarea acestora în străinătate.

Principala noastră realizare și cu care pot să spun că ne lăudăm și pe care o promovăm foarte mult – lucru pe care noi l-am stabilit la Congresul din 2015 – a fost creșterea salariului minim pe economie. Nu poți să le spui tinerilor să rămână în țară dacă ei la primul lor salariu nu duc un trai decent. Astfel, ne-am asumat că ne vom lupta în așa fel încât salariul minim pe economie în România să fie la minim 350 de euro. Ușor, ușor am ajuns în acest loc. Ne dorim ca un salariu minim în economie, într-o familie (soț și soție), să-i poată să asigure acelui tânăr un trai decent. Este normal ca lucrurile acestea să se facă în pași. Nu poți să le faci pe toate de la început, dar eu sper ca odată cu creșterea veniturilor și odată cu creșterea acestor salarii, viața în România să fie mult mai atarctivă decât cea din străinătate. Eu încurajez schimbul de experiență, chiar încurajez tinerii să meargă să studieze în străinătate, să capete experiență, dar totodată în incurajez să se întoarcă în România, pentru că nicăieri nu e ca acasă și țara are un potențial imens de dezvoltare, a declarat acesta pentru PSnews.ro

Pe final, liderul TSD a fost invitat să transmită un mesaj pentru tinerii plecați în străinătate, fie la studii, fie pentru a-și găsi un loc de muncă mai bun, pe care vă invităm să îl urmăriți mai jos:

”O să încep cu o scurtă istorie. Eu sunt absovent de automatică și calculatoare. Din generația mea, dintre colegii mei cred că sunt foarte puțini care au mai rămas în țară. Cu toate astea, încă mai ținem legătura și vreau să vă spun că mulți dintre ei susțin că vor să se întoarcă în România, din diverse motive. Nu poți să spui că viața peste hotare este cea mai frumoasă dar faptul că ești departe de familie, că aici ai copilărit, întotdeauna gândul te aduce acasă. Vreau să vă spun că reușim acum să creăm premisele întoarcerii acestor tineri din România, prin simplul fapt că toate condițiile ediului socio-economic s-au schimbat, salariile au crescut foarte mult, nu mai suntem forța de muncă cea mai ieftină în România, deja putem spune că avem salariile destul de mari. Un salariu mediu în România ajunge să își ofere un trai decent pentru a putea locui aici. Dacă reușim să ducem la îndeplinire programul de guvernare, eu îi rog să se uite cu încredere că și România este o țară în care se poate trăi decent și unde poți avea acces la servicii de calitate. Nu doar salariul este cel pentru care te poți întoarce în țară, ci și un sistem de sănătate pus la punct, și un sistem de educație în regulă”.

Urmăriți secvența mai jos, de la momentul 10:30 la momentul 17:16  și de la momentul 21:52 și  până la final

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *