Skip to content
Politică

Liderul USR încearcă să-și impună omul la DLAF. Silviu Mănăstire: Atunci vedem dacă Barna scapă de dosar!

" "

Jurnalistul Silviu Mănăstire comentează ironic postarea lui Dan Barna, care ”visează invitații politicoase la DLAF” când, în realitate, liderul USR a fost citat într-un dosar ce vizează fraude din fonduri europene. Mai mult, susține ziaristul, Barna ar fi cerut pentru USR funcția de șef al Departamentului de Luptă Antifraudă (DLAF). ”Să vedem dacă obține și funcția asta și cine va fi pus șef. Atunci vedem și dacă Barna scapă de dosar!”, spune Mănăstire.

”Dănuț Barna visează invitații politicoase la DLAF. Când este, de fapt, citat în investigația ce vizează sifonarea a milioane de euro prin rețeaua lui de firme, ONG-uri, prieteni, membri ai familiei. Într-un caz clasic de cheltuire defectuoasă (cel puțin) a banilor europeni.

" "
" "

Toți banii europeni primiți pentru anumite tipuri de activități și rulați prin entitățile controlate de Barna și apropiații săi nu și-au atins scopul pentru care au fost alocați de Uniunea Europeană. Un singur lucru este cert: Barna s-a îmbogățit nelăsând nimic durabil în urma lui, a învârtit niște hârtii, a făcut câteva seminarii, workshopuri la munte, a jucat ping pong cu amicii și cu patronul pensiunii/tovarășul său unde își desfășura așa-zisa “consultanță antreprenorială”.

PS: la negocierile pentru formarea guvernului, Barna a cerut pentru USR funcția de șef al Departamentului de Luptă Antifraudă (DLAF). Să vedem dacă obține și funcția asta și cine va fi pus șef. Atunci vedem și dacă Barna scapă de dosar!”, scrie Silviu Mănăstire, pe pagina de Facebook a emisiunii ”Dosar de politician”.

Barna, ”invitat” la DLAF

Dan Barna se preface că anchetarea lui de către DLAF este o vizită de curtoazie. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, liderul USR a primit „o invitație” din partea DLAF pentru a furniza informații despre „activitatea antreprenorială pe care a desfășurat-o înainte de a intra în politică”.

„Am spus în numeroase interviuri că sunt complet disponibil și vreau să clarific orice chestiune legată de activitatea antreprenorială pe care am desfășurat-o înainte de a intra în politică. În aceste zile solicitarea mea a dat roade și am primit o invitație de la DLAF pentru, și citez, “furnizarea informațiilor pe care le dețineți în legătură cu activitatea desfășurată în cadrul proiectului” aflat în verificare. Era foarte bine dacă această invitație nu s-ar fi lăsat atât așteptată – am solicitat chiar eu acest lucru încă din campania de la prezidențiale din 2019, când s-au speculat din păcate enorm de multe neadevăruri în spațiul public”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *