Skip to content
Sport

Lievremont, instalat selecţioner al naţionalei României de rugby

Francezul Thomas Lievremont a fost numit miercuri în postul de selecţioner al echipei naţionale de rugby a României, după ce galezul Lynn Howells a demisionat în primăvara acestui an.

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache consideră că fostul internaţional francez este cel mai potrivit pentru acest post: “Am avut un proces de selecţie, cu aplicaţii de la foarte mulţi antrenori, chiar din partea câtorva antrenori români. Am luat decizia că Thomas este cel mai în măsură să câştige această concurs pentru antrenor principal al României”.

Lievremont, 44 de ani, a semnat un contract valabil până în 2023, după Cupa Mondială.Ca tehnician, a mai antrenat echipele US Dax, Aviron Bayonnais, şi a fost managerul echipei U20 a Franţei.

România a obţinut calificarea la Cupa Mondială din 2019, însă a fost exclusă pentru că a folosit un rugbist fără drept de joc.

Lievremont îl înlocuieşte la conducerea tehnică a primei reprezentative pe galezul Lynn Howells, care a demsionat la începutul lunii martie. Lynn Howells a debutat pe bancă tehnică a României în 4 februarie 2012, într-un meci din Cupă Europeană a Naţiunilor, cu Portugalia, la Bucureşti, victorie 15-7.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *