Liga Campionilor: Manchester City şi Real Madrid, în clubul select al echipelor cu un bilanţ perfect în faza grupelor

Arena Naţională
Sursa foto: Echipa naţională de fotbal a României

Manchester City şi, pentru a treia oară, Real Madrid sunt în clubul select al echipelor care au terminat faza grupelor cu un bilanţ pozitiv 100%, notează UEFA.com, care prezintă lista formaţiilor care au reuşit să obţină şase victori în cele şase meciuri disputate în grupe.

Performanţa a fost reuşită de doar 13 ori:

AC Milan (1992/93)

W (Victorii) 6 D (Remize) 0 D (Înfrângeri) 0 F (Goluri marcate) 11 A (Goluri primite) 1

Milan a câştigat toate cele patru meciuri din primele două runde pentru a ajunge în faza grupelor, Marco van Basten marcând toate cele patru goluri în victoria cu 4-0 în faţa lui IFK Göteborg în prima etapă. Au urmat victorii la un singur gol în deplasare la PSV Eindhoven, în deplasare şi acasă cu Porto şi la IFK, înainte ca PSV să fie învinsă cu 2-0 pe San Siro, iar Milan să ajungă în finală. Acolo, oamenii lui Fabio Capello nu au reuşit să se impună, pierzând cu 0-1 în faţa lui Marseille la Munchen.

Paris Saint-Germain (1994/95)

W6 D0 L0 F12 A3

PSG-ul lui Luis Fernandez nu a mai privit înapoi după ce George Weah şi Daniel Bravo au înscris în succesul cu 2-0 din prima etapă, împotriva lui Bayern München, iar victoriile cu 2-1 în deplasare, atât la Spartak Moskva, cât şi la Dinamo Kiev, i-au pus în control în grupa lor pe parizieni. Weah a marcat apoi unicul gol acasă cu Dinamo şi în deplasare la Bayern şi a mai adăugat două goluri, în timp ce Spartak a fost umilită cu 4-1 în ultima etapă. Apoi a luptat pentru a ajunge în sferturile de finală, pierzând cu 0-3 la general în faţa lui AC Milan.

Spartak Moscova (1995/96)

W6 D0 L0 F15 A4

Spartak a început cu două victorii la limită, 1-0 la Blackburn Rovers şi 2-1 la Legia Varşovia, dar a dat lovitura împotriva lui Rosenborg în etapele 3 şi 4, revenind după două goluri primite şi câştigând cu 4-2 la Trondheim, înainte de a se impune cu 4-1 acasă.

Alte victorii împotriva lui Blackburn (3-0) şi Legia (1-0) i-au oferit lui Spartak o marjă de victorie record de 11 puncte, dar nu a fost mai mult decât atât, Nantes eliminând echipa lui Oleg Romantsev în sferturile de finală.

FC Barcelona (2002/03)

W6 D0 L0 F13 A4

Un triumf cu 3-2 pe teren propriu în faţa lui Club Brugge la 18 septembrie 2002, sub conducerea lui Louis van Gaal, a dat startul unei serii de nouă victorii consecutive ale Barcelonei, un record în Liga Campionilor până când Bayern a reuşit o nouă performanţă în 2013/14. Această serie a cuprins victorii acasă şi în deplasare împotriva lui Galatasaray şi Lokomotiv Moscova, plus un alt succes lejer împotriva lui Club Brugge, iar Barça a terminat cu 11 puncte mai mult decât a doua clasată în grupă, egalând recordul lui ŢSKA – care a fost egalat apoi de Madrid în 2014/15. A trecut apoi de a doua fază a grupelor, dar a fost eliminată în sferturile de finală de Juventus.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL