Ligia Deca: Salariile profesorilor vor crește cu 20% în 2024

Sursa foto: Captură Video

Salariile profesorilor vor crește cu 20%, astfel: 13% de la 1 ianuarie și 7% de la 1 iunie, conform anunțului făcut de Ligia Deca, ministra liberală a Educației.

„ În 2024, salariile profesorilor vor crește cu 20%, astfel: 13% de la 1 ianuarie și 7% de la 1 iunie. Se va ajunge, astfel, la o majorare de peste 50%, în medie, în timp record de 1 an. Sper ca prin creşterea procentuală istorică de peste 50 % în medie a salariilor din educaţie, în mai puţin de un an, să atragem din ce în ce mai mulţi tineri profesionişti către cariera didactică (…). Este cea mai mare creștere salarială în învățământ din ultimele decenii!”, a spus Ligia Deca.

De asemenea, ministra liberală a Educației a mai transmis că vor fi reglate inechitățile salariale în ceea ce privește personalul de conducere din unitățile de învățământ.

Vom oferi olimpicilor, burse de excelenţă olimpică în cuantum de până la 3.000 lei pe lună

„Îmi doresc ca Ministerul Educaţiei să sprijine tot mai mult elevii cu rezultate remarcabile. Începem prin a le oferi elevilor olimpici odată cu intrarea în vigoare a noii legi a învăţământului preuniversitar burse de excelenţă olimpică în cuantum de până la 3.000 lei pe lună”.
Declarațiile au fost făcute la Gala de premiere a elevilor care au obţinut distincţii la olimpiadele şi concursurile internaţionale, a profesorilor care i-au pregătit şi a unităţilor şcolare de provenienţă ale acestora.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: