Ligia Deca, despre tragedia de la Odorheiu Secuiesc: „Clădirea internatului nu a fost expertizată seismic”

INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA/ Ligia Deca
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat marţi că internatul din Odorheiu Secuiesc, care s-a prăbuşit luni, nu a fost expertizat seismic. Aceasta a ajuns marţi la fața locului, la o zi după prăbuşirea parțială a clădirii. Deca a vizitat liceul şi a anunţat că o verificare va fi făcută şi de către Corpul de Control al Ministerului Educaţiei.

Clădirea internatului Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, s-a prăbuşit parţial, luni după-amiază, patru elevi fiind prinşi sub dărâmături. Unul dintre ei, un băiat de 17 ani din localitatea Lupeni a murit, iar alte 3 adolescente au fost rănite, dintre care una se află în stare gravă la spitalul din Târgu Mureş.

Ceilalți elevii de la internatul Liceului „Tamasi Aron” vor fi cazaţi într-o altă clădire, după ce vor reveni din vacanţă, şi vor primi ajutoare din partea autorităţilor, a declarat prefectul judeţului Harghita, Petres Sandor.

Petres Sandor a mai precizat că în internat stăteau 97 de copii din localităţile învecinate, iar aceştia au rămas fără îmbrăcăminte şi rechizite şcolare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: