Ligia Deca: Începem anul şcolar cu peste 800 de şcoli în proces de reabilitare, modernizare sau construcţie

Sursa foto: Facebook/ Ligia Deca

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, anunţă, marţi, că anul şcolar 2024 – 2025 va începe cu peste 800 de şcoli în proces de reabilitare, modernizare sau construcţie, ceea ce este ”un record”. Mai multe instituţii au participat la o videoconferinţă pentru a pregăti debutul anului şcolar, ministrul Educaţiei precizând că a cerut ca spaţiile în care vor învăţa copiii să fie nu doar potrivite procesului educaţional, ci şi sigure.

”Continuăm activităţile pentru pregătirea noului an şcolar! Astăzi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o videoconferinţă în care am discutat stadiul pregătirilor şcolilor împreună cu oficiali din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, precum şi inspectorii generali ai Poliţiei Române, ai Jandarmeriei Române şi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, directorii Agenţiei Naţionale Antidrog şi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane. Au fost prezenţi, din ţară, reprezentanţi ai prefecturilor, reprezentanţii inspectoratelor şcolare şi şefii structurilor teritoriale ale MAI”, a scris, marţi, pe Facebook, ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Aceasta anunţă că anul şcolar începe cu peste 800 de şcoli în proces de reabilitare, modernizare sau construcţie

”Începem anul şcolar cu peste 800 de şcoli în proces de reabilitare, modernizare sau construcţie. Un record ce arată nu doar creşterea implicării autorităţilor locale în viaţa şcolii, ci şi buna colaborare în comunităţile din ţară! Am solicitat să se facă toate eforturile, la nivel local, pentru ca spaţiile în care vor învăţa copiii să fie nu doar potrivite procesului educational, ci şi sigure”, a mai transmis ministrul.

Ligia Deca a adăugat că ”siguranţa în şcoală este prioritate”.

”Apreciez implicarea tuturor colegilor mei din toate structurile cu atribuţii în acest sens. Doar printr-un efort comun putem face ca şcoala să fie ceea ce ne dorim pentru copiii noştri”, a mai transmis Ligia Deca.

Anul şcolar 2024 – 2025 va începe luni, 9 septembrie.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: