Ligia Deca, raport de activitate – Finalizarea legilor Educaţiei, buget record pentru anul 2024 – între reuşite

Ligia Deca
Sursă foto: Facebook / Ligia Deca

Ministerul Educaţiei arată, în Raportul de activitate prezentat sâmbătă seară, că finalizarea legilor Educaţiei, creşterea salariilor din sistem, lansarea a 13 apeluri de proiecte şi obţinerea unui buget record pentru anul 2024 sunt unele dintre principalele reuşite ale acestui an.

Potrivit documentului publicat sâmbătă seară, pentru anul viitor, bugetul prevăzut pentru învăţământ are o valoare de peste 74 de miliarde de lei, echivalentul a 4,3 % din PIB.

Bugetul de stat este principala sursă de finanţare pentru învăţământ, căreia i se adaugă sume defalcate din TVA prin bugetele locale, venituri proprii ale instituţiilor de învăţământ superior şi bugetele locale din venituri proprii.

Printre realizările din ultimul an şi două luni se numără adoptarea legilor Educaţiei, lansarea a 13 apeluri pentru depunerea de proiecte cu finanţare din PNRR şi crearea mecanismelor pentru alte 4, care duc  spre contractarea şi angajarea în absorbţie a 3,3 miliarde de euro, precum şi încheierea a peste 4.000 de contracte în acest sens.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: