Skip to content
Politică

Limbaj SUBURBAN şi agramat al unui deputat PSD condamnat pentru corupţie şi decorat de Iohannis

Vedeţi, mai jos, ce limbaj SUBURBAN foloseşte un deputat din Partidul Social Democrat (PSD) condamnat pentru dare de mită şi decorat de preşedintele Klaus Iohannis.

Deputatul de Piteşti Cătălin Rădulescu se numără printre cei 548 de români cărora preşedintele Klaus Iohannis le-a conferit titlul de ”luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din decembrie 1989 – luptător determinant”.

Parlamentarul de Piteşti, vicepreşedinte al Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor şi preşedinte al PSD Diaspora, a primit distincţia pe 26 iulie, odată cu ceilalţi români în cazul cărora s-a apreciat faptul că şi-au riscat viaţa în Bucureşti şi la Timişoara pentru schimbarea regimului comunist, scrie adevarul.ro.

Despre meritele sale la Victoria Revoluţiei Române din decembrie 1989, deputatul argeşean a vorbit în mai multe contexte, nu de fiecare dată în notă solemnă. Unul dintre ele este un mesaj jignitor la adresa unui jurnalist din Argeş, care l-a ironizat pe parlamentarul piteştean pe un site de socializare, după ce Cătălin Rădulescu, abia condamnat de Curtea Supremă la închisoare cu suspendare într-un dosar DNA, a început să-şi plângă de milă pe Facebook. Deputatul n-a suportat mesajul “ofensator” al redactorului-şef al site-ului ePiteşti.ro, în care se făcea referire la greşelile sale gramaticale.

”Jegurile şi Securiştii se uită la Greşelile Gramaticale care apar uneori din cauza neatenţiei şi stării în care eşti. Nu dau doi bani pe aceste jeguri, sunteţi zero pentru mine, jurnalişti de doi bani, nu vă datorez nimic, voi îmi datoraţi mie pentru că puteţi scrie şi vorbi liber pentru că mi-am riscat eu viaţa la Revoluţie pentru voi jegurilor”, i-a transmis deputatul jurnalistului, într-un mesaj privat (ortografia aparţine autorului). Mesajul a fost distribuit ulterior de redactorul-şef al site-ului epitesti.ro pe Facebook.

Cătălin Rădulescu este ţinta frecventă a ironiilor jurnaliştilor din Argeş, mai ales de câţiva ani încoace, de când pe Facebook au început să circule fotografii în care pozează în chiloţi.

Rădulescu a sărit aproape de fiecare dată la gâtul celor care au avut “tupeul” să-l ironizeze, jurnalişti sau nu.

“Mai homosexualule, tu Dumitrica, care dai articole cu mine: care morţii matii acte de corupţie sunt eu judecat, si unde ai văzut ca am eu sechestru pus pe avere ? Eu pt acte de corupţie care am sesizat public când ai mei din psd erau corupţi ? Mie mi s-a făcut un dosar politic in care sunt acuzat ca imi întrebam directorii si administratorul ce făceau in compania mea, si ca un jeg cel mai corupt din Argeş IVANESCU ca sa se răzbune a făcut declaraţie mincinoasa. Aşa ca taci in morţii matii din gura, ca nu am ajuns eu care am făcut Revoluţie in România sa fiu criticat de un neica nimeni”, cu precizarea că ortografia aparţine autorului.

Deputatul PSD Cătălin Marian Rădulescu a fost condamnat, pe 30 martie, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la un an şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru că a administrat o firmă, acţiune incompatibilă cu funcţia, şi pentru dare de mită. Judecătorii au decis condamnarea deputatului la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia şi la un an de închisoare, pentru dare de mită. După contopire, pedeapsa finală a fost de 1 an şi 6 luni. Decizia nu este definitivă şi a fost contestată la Completul de cinci judecători de la aceeaşi instanţă. Magistraţii l-au scutit de executarea pedepsei datorită lipsei antecedentelor penale, carierei şi implicării sale în activitatea parlamentară.

Deputatul PSD Cătălin Marian Rădulescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în aprilie 2014, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia şi dare de mită. În perioada ianuarie 2013 – februarie 2014, deputat fiind, Cătălin Marian Rădulescu s-a ocupat şi de administrarea şi controlul societăţii comerciale S.C. Concordia Con Strade fiind astfel incompatibil cu funcţia de demnitar. Procurorii mai arată că, pe 27 august 2013, Marian Rădulescu, în cadrul unei întâlniri cu un manager de proiect, privind construirea unei parcări pentru un supermarket din Piteşti, i-a promis acestuia suma de 10.000 lei. În schimbul banilor, funcţionarul trebuia să semneze procesul verbal de recepţie, fără reducerea devizului cu suma de 50.000 lei pentru lucrările prost executate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *