Skip to content
Olt Știri locale

Linie telefonică Helpline pusă la dispoziţie de psihologi pentru consulturi la distanţă

Facebook

Spitalul Judeţean Slatina şi Colegiul Psihologilor – Filiala Olt au anunţat înfiinţarea unei linii telefonice care să vină în ajutorul celor care nu pot face faţă crizei generate de noul coronavirus.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina în parteneriat cu Colegiul Psihologilor din România – Filiala Olt au anunţat că începând de vineri, 27 martie 2020,  pun la dispoziţia persoanelor aflate într-o situaţie de risc, perceput sau real, menţionează psihologii, o linie telefonică de urgenţă (helpline). Psihologii vor oferi astfel asistenţă şi suport psihologic celor care simt că nu mai pot face faţă singuri presiunii crizei generate de Covid-19.

Un număr de telefon mobil –  0757.309.555 – este pus la dispoziţie, zilnic, de luni până vineri, între orele 08:00 – 14:00, scrie adevarul.ro.

De asemenea, pentru a diminua disconfortul psihologic şi a preîntâmpina apariţia ulterioară a unor afecţiuni de natură psihiatrică (tulburări de anxietate, depresie, atacuri de panică etc.), persoanele, care se află în carantină instituţionalizată vor fi evaluate psihologic de la distanţă (telescreening), prin instrumente de comunicare prin internet (Skype, Whatsapp, Facebook) şi vor primi recomandări adaptate problematicii identificate de la specialişti în sănătate mintală (psihiatri, psihologi)“, mai precizează managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *