Skip to content
Politică

Lipsă cruntă de medici în Dâmbovița. Cel mai bătrân are 88 de ani

huff.ro

Continuă drama din sistemul sanitar românesc: județul Dâmbovița se confruntă cu o lipsă cruntă de medici. Cel mai bătrân cadru medical în activitate are 88 de ani.

Lipsa de medici din județul Dâmbovița a dus la situația ca zeci de medici pensionari să rămână în activitate, iar cel mai vârstă are 88 de ani, a declarat, marți, într-o conferință de presă, președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița, Jean Popescu, citat de Agerpres.

„Vreau să vă spun că în momentul de față, în Dâmbovița, lucrează vreo 75 de medici care au peste 65 de ani. Cel mai în vârstă are 88 de ani, doamna doctor Vasilescu de la laboratorul din Moreni, căreia nu i-am mai dat aviz de funcționare de acum încolo. Așa că vă dați seama în ce situație suntem”, a afirmat președintele Colegiul Medicilor Dâmbovița, Jean Popescu.

El a vorbit și despre faptul că mulți medici aleg să plece în străinătate, iar dintre cei rămași în țară unii preferă să profeseze în spitale private sau la companii farmaceutice, astfel spitalele de stat rămân fără cadre medicale suficiente.

Conducerea Spitalului Județean Târgoviște a anunțat, în repetate rânduri, că cea mai mare lipsă de medici este la Unitatea de Primiri Urgențe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *