Skip to content
Economie Societate

Lipsa unui acord între Marea Britanie şi UE va afecta economia României: Scad veniturile românilor

Brexitul, în special în varianta previzibilă a lipsei unui acord între Marea Britanie şi UE, va afecta economia României. Analiştii de pe piata de capital cred că, în primul rând, vor scădea veniturile românilor din Marea Britanie şi, implicit, sumele pe care aceştia le trimit în ţară.

Claudiu Cazacu, analist șef Piețe de Capital: Pentru România, un no-deal Brexit ar însemna până la urmă că mai puțini români și-ar dori să rămână să lucreze în Marea Britanie, iar asta ar însemna mai puține fluxuri care să vină către țară, fluxuri de valută. Și nu numai despre Marea Britanie, ci în general economia europeană ar avea de suferit, potrivit digi24.

Nu la fel de mult ca cea britanică dar totuși ar fi un efect vizibil. Deci ar exista un impact din această perspectivă, dar ar exista și un alt efect. Pentru că partenerii noștri comerciali sunt Germania, Italia dar și Marea Britanie, printre cei importanți și atunci o încetinire acolo s-ar resimți negativ și în economia noastră prin canalele comerciale.

Deci nu ar fi un rezultat pozitiv pentru România, cel puțin pe termen scurt și mediu. Ulterior piețele s-ar ajusta probabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *