Skip to content
Politică

Lista cabinetului Cioloș. Cine sunt miniștrii doriți de Iohannis și agreați de stradă

Romania TV a intrat in posesia listei cu cei mai importanti ministri. List dezvăluie nume surprinzatoare, cei mai multi din acesti ministri fiind colaboratori ai lui Dacian Ciolos la Bruxelles. Lista a fost făcută publică în emisiunea de la România TV de marți seară, moderată de jurnalista Ionela Năstase.

Potrivit unor surse, încă de joi vineri au fost contactati diferiti oameni, profesori universitar, specialisti din zona de management, doctori etc. din zona apropiatilor lui Iohannis pentru a fi intrebati daca ar fi dispusi sa-si asume o functie in viitorul guvern si sa sprijine un guvern tehnocrat. Nu toti au oferit un raspuns prompt. Profilul acestor nume este important. Este vorba de persoane care nu au legături cu zona politica si nu au fost asociate cu partide. Sunt oameni a caror expertiza depaseste zona Romaniei, având expertiză la nivel european si experienta recunoscuta la nivelul Bruxelles.

Vă prezentăm mai jos acest prim draft al listei cu numele propuse pentru guvernul primului ministru Dacian Ciolos:

Bogdan Aurescu, la Ministerul Afacerilor Externe, acesta rămâne cu aceeași poziție avută și în guvernul lui Ponta

Mihail Dumitru,  Ministerul Agriculturii

Mihnea Motoc, ministrul Apărării Naționale (MApN). Motoc este, in prezent, ambasadorul Romaniei la Londra.

Dan Dungaciu, ministerul Afacerilor Interne. Dungaciu este sociolog și geopolitician român, director al Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române

Marius Nica, Ministerul Fondurilor Europene

Sorin Paveliu, Ministerul Sanatatii, medic de profesie și expert în sănătate

Daniela Gheorghe, Ministrul Finantelor, primul roman director in cadrul CE, director la Directia Generala Buget Reusrse

Tudor Constantinescu, Ministerul Economiei si Energiei

Laura Stefan, Ministerul Justitiei, una dintre vocile credibile ale societatii civile, coordonatator la ONG-ul Epert Forum

Sorin Moisă, Ministerul Transporturilor, fost consilier de cabinet Ciolos

Sorin Cîmpeanu,  Ministerul Educatiei. Cîmpeanu, la fel ca și Aurescu, rămân pe aceleași funcții în noul guvern.

Lista va fi completata, ea este doar o ciorna. Sunt multe nume agreate de strada, aceste persoane sunt experți în domeniul lor de activitate, deci tehnocrați, nefiind inregimentați politic.

 

8 comentarii la “Lista cabinetului Cioloș. Cine sunt miniștrii doriți de Iohannis și agreați de stradă

  1. D U M N E Z E U © 2014, 2015
    10.11.2015
    Ca sa-ti poti face treaba bine ca prim-ministru, sau ca membru al Guvernului, trebuie sa cunosti jocurile de interese, sa fii trait un mijlocul acestor jocuri si sa ai exercitiul lor, pentru a le putea tine in frâu. Ciolos si toti papagalii astia vor fi facuti ferfenița cand se vor trezi in mijlocul acestor jocuri de interese.

  2. Experienta lui Dacian Ciolos nu poate fi contestata de nimeni, fiind o persoana apreciata atat in interiorul tarii, cat si in statele europene. Asadar, din acest punct de vedere nu se pot aduce critici nominalizarii acestuia pentru a forma Guvernul. Asteptam cu interes nominalizarile oficiale ale acestuia pentru formarea echipei de ministri.

  3. Trebuie sa existe o abordare clara a situatiei in care ne aflam, nu un simplu ping pong cu presedintele, in care este aruncata responsabilitatea propunerii unui guvern numai catre seful statului.

  4. Klaus Iohannis isi asuma direct acest cabinet ales de Ciolos.In cazul in care acesta nu va da randament si populatia il va trage la raspundere sa nu cumva sa se detaseze de responsabilitatea in primul rand morala pe care o are fata de aceasta alegere.Totusi cred ca virusul PNL-istilor ,acela de a se detasa de responsabilitati atunci cand isi dau seama ca nu sunt capabili sa isi asume alegerile l-a cuprins si pe el

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *