Skip to content
Politică

Lista de achiziții a MApN se mărește! Anunțul făcut de Fifor

flux24.ro

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a făcut un anunț conform căruia arată interesul de a mări lista de achiziții pentru Armata Română cu echipament de ultimă oră.

Astfel, Fifor a prezentat marți detaliile privind achiziția de noi avioane de vânătoare, completând astfel escadrila de F16 cu 4 avioane noi. Conform membrului Executivului, România are în proiecţie achiziţionarea a încă 36 de astfel de aparate de zbor, conform B1.ro.

„Deocamdată este o discuţie pe care o avem cu Forţele Aeriene Române. Noi am dori să completăm în momentul de faţă escadrila pe care o avem de F16 cu încă patru aeronave. Şi încă o proiecţie de încă 36 de aeronave F16 pentru care am solicitat în SUA să ni se comunice dacă există posibilitatea să achiziţionăm de acolo. Deocamdată, aşteptăm răspuns, pentru că nu te duci să cumperi F16 de pe o zi pe alta”, a declarat Mihai Fifor, într-o conferinţă de presă organizată la sediul Ministerului Apărării Naţionale.

În plus, oficialul a afirmat că procesul de achiziționare a avioanelor nu constă într-o negociere: ”Prima dată soliciţi să vezi dacă există aceste aeronave şi, dacă există, care este preţul. Şi, după aceea, se intră la o negociere, desigur. Aşteptăm răspunsul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *