Skip to content
Prahova Știri locale

Lista de candidaţi pentru Senat care era deschisă de artistul Nicolae Voiculeţ, respinsă definitiv de Curtea de Apel Prahova

Facebook/Nicolae Voiculeţ

Lista de candidaţi pentru Senat a Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), care era deschisă la Prahova de artistul Nicolae Voiculeţ, a fost respinsă definitiv de Curtea de Apel Ploieşti. Lista a fost respinsă inițial de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Prahova din cauza faptului că pe ea nu se regăseau și femei candidate.

Lista depusă de AUR conţinea şapte propuneri de candidaţi, toţi bărbaţi, pe prima poziţie naistul român de talie internațională, Nicolae Voiculeţ.

Reprezentanţii formaţiunii politice au transmis printr-un comunicat că decizia BEJ este una „abuzivă”, relatează Agerpres.

Lista de candidaţi din partea AUR pentru Senat de la Prahova a fost respinsă integral pe motiv că nicio persoană de sex feminin nu a fost inclusă pe listă. În situaţii similare s-au aflat USR la Bistriţa-Năsăud, UDMR pe circumscripţia 43 (Diaspora) şi Pro România la Olt.

În cazul altor circumscripţii electorale liste numai cu persoane de acelaşi sex au fost admise direct de către circumscripţii. Toate partidele aflate în această situaţie, inclusiv AUR, au optat şi pentru retragerea celorlalţi candidaţi din listă, rămânând o singură persoană pe lista electorală.

În cazul USR la Bistriţa-Năsăud şi Pro România la Olt, instanţele de judecată au admis solicitarea de înscriere în curtea electorală, pentru AUR la Prahova acest fapt nu a fost admis, asta deşi deciziile luate pe cele două cazuri au fost aduse la cunoştinţa instanţei”, se precizează în comunicatul de presă.

Pentru acelaşi motiv, BEJ Prahova a respins şi lista de candidaţi pentru Senat a Partidului Socialist Român, pe care se regăsesc doar două candidate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *