Skip to content
Politică

LISTA miniștrilor vizați de REMANIERE! De ce rămâne Tudorel Toader EXCLUSIV SURSE

gov.ro

Tranșarea remanierii Cabientului Dăncilă este întârziată de multiplele fronturi în care este implicat șeful PSD-ist Liviu Dragnea.

Până în acest moment, teleormăneanul nu deține nici cea mai mică garanție că ministrul Justiției, Tudorel Toader, și ”aliatul” Călin Popescu-Tăriceanu vor accepta mult dorita OUG vizând amnistia și grațierea, în condițiile în care controversata Ordonanță privind modificarea Legilor Justiției nu îl salvează de specterele unei apropiate condamnări la închisoare cu suspendare în dosarul angajărilor fictive.

De ce rămâne Tudorel Toader la Palatul Victoria

Potrivit surselor PSnews.ro, tocmai faptul că Tudorel Toader a găsit de cuviință să-și asume oficial întreaga OUG care modifică Legile Justiției – ce-i drept, în urma unor presiuni îndelungate, care au făcut ca noile prevederi să fie impuse târziu după miezul nopții – îl va menține pe omul lui Tăriceanu la butoanele Ministerului Justiției. După ce s-a erijat în vârf de lance al ofensivei PSD-ALDE împotriva Justiției, după ce a forțat cu succes revocarea Laurei Codruța Kovesi și după ce a demarat (cu același scop) ”ievaluarea” lui Augustin Lazăr, totodată asumându-și o OUG care amenință să blocheze definitiv DNA, o remaniere a lui Tudorel Toader ar contrazice în mod categoric și abrupt toate aceste acte ale ieșeanului, pe care propaganda de partid îl prezintă ca pe un măreț erou al luptei împotriva așa-zisului stat paralel.

Remaniabilii

Potrivit acelorași surse, lista miniștrilor care vor fi remaniați comportă 6 nume sigure: George Ivașcu (Cultură), Lucian Șova (Transporturi), Dănuț Andrușcă (Economie), Bogdan Trif (Turism), Ioana Bran (Tineret și Sport), Bogdan Cojocaru (Comunicații) și Paul Stănescu (Dezvoltare Regională). Acestora li s-ar putea adăuga Mihai Fifor (Apărare) și Eugen Teodorovici, a cărui debarcare e cerută cu insistență de baronul de Tulcea, Horia Teodorescu (și nu numai), dar negocierile sunt încă în toi.  Sursele citate susțin că sunt voci care cer și schimbarea lui Ionuț Mișa de la cârma ANAF. Miercuri, întrebat la Parlament ce șanse sunt ca niciun ministru să nu fie remaniat, Liviu Dragnea a răspus scurt: ”Zero!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *